Muhabbit

Bitmain, Yeni ASIC Cihazlarını Satışa Çıkarıyor!

Yeni madencilik cihazı kısa süre içinde satışa sunulacak.

bitmain asic

bitmain asic

Madencilik donanımı üreticisi Bitmain, yeni uygulamaya özel entegre devre (ASIC) madencilik cihazı AntMiner E9’u kısa süre içinde satışa sunacağını açıkladı.

Şirket, sosyal medya platformu Twitter’da yaptığı açıklamada, yeni Ethereum madencilik cihazının 2.400M hash oranı, 1920 Watt güç tüketimi ve dakikada 0,8 joule güç verimliliğine sahip olduğunu söyledi.

Bitmain’e göre yeni E9 modeli, 25 RTX 3080 grafik kartına eşdeğer durumda. Bu yeni modelin 8 Temmuz 2022 tarihinde satışının başlayacağı belirtiliyor.

Yeni model, Ethereum madencilik gelirlerinin arttığı bir yıl önce duyurulmuştu. Lansman, Ethereum’un bu yıl içinde gerçekleşmesi beklenen Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçmesine rağmen gerçekleşiyor. Birleştirme sonrası donanım, Ethash algoritmasına dayanan diğer kripto para birimlerini çıkarmak için de kullanılabilecek.

Madencilik Gelirleri Düştü

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un madencileri haziran ayı içinde 549,58 milyon dolar gelir elde etti.

Haziran ayında elde edilen madencilik gelirleri, mayıs ayındaki 1,01 milyar dolarlık gelirden yaklaşık %45 daha az oldu. Ethereum madencileri elde etmiş olduğu bu gelir miktarı, haziran ayında Bitcoin madencilerinin elde ettiği gelirden, yaklaşık olarak 100 milyon dolar daha az oldu.

Ağda yapılan işlemlere ait ücretleri ve son günlerdeki Ethereum fiyat hareketleri, madenci gelirlerinin haziran ayındaki gelirlerinde etkili olsa da önceki aylara oranla genel olarak ciddi bir düşüş görülüyor.

Madencilerin elde etmiş olduğu gelirin 29,64 milyon doları işlem ücretleri veya Ethereum’da işlem yapmakla ilgili maliyetlerden geliyor. Madencilere yapılan sübvansiyon ödemeleri ise geriye kalan 519,84 milyon doları oluşturdu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version