Muhabbit

Bitmain, Yeni Ethereum ASIC Madenci Serisini Duyurdu!

Şirket, AntMiner E9’un yakında geleceğini duyurdu.

Bitmain

Pekin merkezli kripto para madenciliği donanım üreticisi Bitmain, Ethereum ağında yeni bir madencilik modeli başlatıyor.

Dev şirket 16 Nisan tarihinde sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile, Ethash algoritmasında çalışan uygulamaya özel entegre devre (ASIC) madencisi olacak AntMiner E9’un yakında geleceğini duyurdu. 

Bu yeni gelişme hem genel amaçlı grafik işleme birimi (GPU) hem de ASIC madencilik ekipmanı için fiyatları zaten artan Ethereum’daki yükselen  madencilik gelirlerinin ortasında geliyor.

Ancak Bitmain, 2018 yılında piyasaya sürülen AntMiner E3’ü temel alan E9’un fiyatları ve teknik özellikleri konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bilindiği üzere halihazırda küresel ölçekte bir çip sıkıntısı yaşıyor. Bitmain‘in çıkaracağı bu yeni modeli sevkiyat detaylarıyla piyasaya ne kadar çabuk sunacağı ise şu an için belli değil.

Piyasada en çok kullanılan Ethereum ASIC madencilik cihazı, tam sürümlere bağlı olarak saniyede 500 ila 750 megahash (MH / s) arasında bir hesaplama gücüne sahip Wuhan merkezli üretici InnoSilicon tarafından yapılan A10 Pro‘dur.

Çinli madencilik donanım satıcıları tarafından edinilen bilgilere göre, 500 MH / s’lik bir hash gücüne sahip ikinci el A10 Pro’nun bile birim başına yaklaşık 11.000 $ ‘dan el değiştirebiliyor.

Ethereum’un aylık madencilik gelirleri incelendiğinde Ekim ayından bu yana artış görülmeye devam ediyor ve bu gelirler Mart ayında yaklaşık 1,38 milyar dolara ulaştı.

Ethereum

Güncel rakamlar ile 2350 $’ın üzerinde seyreden Ethereum’un piyasa değeri ise 274 Milyar $ civarında bulunuyor.

Ethereum haberleri için: Ethereum Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version