Muhabbit

Bitmain’in Madencilik Cihazları Core Scientific’e Emanet

Bitmain’in cihazları güvende.

bitmain muhabbit

Blockchain altyapı ve yazılım çözümleri operatörü Core Scientific, lider kripto madenciliği donanım üreticisi Bitmain‘in Kuzey Amerika onarım merkezi olmaya hazırlanıyor.

Yapılan bir duyuruya göre Core Scientific, Bitmain’in üretim cihazları için onarım ve bakım hizmetleri sunacak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan şirket, bu ortaklığın Bitmain’in Asya’ya yapmış olduğu donanım cihazlarının nakliye masraflarını da azaltacağını söyledi. Ayrıca Bitmain’in garantili donanımları için belirlemiş olduğu onarım süresini de azaltacağını söyledi. Şirketin, Bitmain’in piyasada olan ancak garanti süresi biten cihazlarının da onarımlarının gerçekleştireceği bilgisi verildi.

Core Scientific’in Blockchain Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Taras Kulyk, yaptığı bir açıklamada Çin’in dijital madencilik sektöründeki liderliğinden ve piyasa hâkimiyetinden bahsetti. Kulyk ayrıca, Çin’in şu anda Bitcoin’in hashrate’i açısından da dünya lideri olduğunu belirtti. Çin ile rekabet eden ülkelerin artması (Amerika Birleşik Devletleri bu ülkelerin başında geliyor), dijital madencilik endüstrisini geliştiriyor ve büyütüyor dedi. Aynı zamanda da küresel hashrate çeşitliliğinin arttığını belirten Kulyk şu cümleleri kurdu:

“Talepteki bu artış, ABD ve Kanada’da filoyu korumak için gereken onarım hizmetleri üzerindeki yükü büyük ölçüde artırdı. Daha da önemlisi, Bitmain için işbirliğine dayalı onarım merkezi olarak seçilmek, müşterilerimize ve Kuzey Amerika’daki diğer Bitmain ürün kullanıcılarının kesinti sürelerini ve bitmain donanımlarının onarımıyla ilgili maliyetleri önemli ölçüde azaltmalarına olanak tanıyacak. “

Zaman ve Maliyet Tasarrufu Sağlanacak

Core Scientific’in Baş Müşteri Başarı Sorumlusu Russell Cann’da bu ortaklık ve  Kuzey Amerika’daki bir onarım merkezinin faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Cann, Core Scientific’in oluşturduğu garanti onarım merkezinin, müşterileri Hong Kong’a giden birimlerin uluslararası nakliye masraflarından kurtaracağından bahsetti. Daha da önemlisi, garanti kapsamında gerçekleştirilecek olan onarımların daha kısa sürede yapılacak olması bakımında önemli olduğunu iletti. Ayrıca mevcut nakliye masraflarının çok fazla olduğunu ancak bu birleşme ile cihaz başı yaklaşık olarak 100 ABD Doları olan masrafın düşeceğini açıkladı.

Son olarak Cann, Kuzey Amerika’da bir onarım merkezine sahip olmanın maliyet ve zaman açısından büyük karlılık getireceği konusuna vurgu yaptı ve bu ortaklığın çok doğru bir hamle olduğu söyledi.

Diğer Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version