Muhabbit

BitMEX Bitcoin Miktarında Düşüş Yaşıyor 

BitMEX kripto borsasında son haftalarda işler iyi gitmiyor. Borsa içinde bulunan Bitcoin miktarının azaldığı söyleniyor. Birkaç hafta içinde Bitcoin’in yüzde 25 düştüğü belirtildi. Bu düşüşün en büyük sebebinin nakit ihtiyacı ve yaşanılan kriz olduğu belirtiliyor. 

Bitcoin en son 12 Mart 2020’de 10.400 dolar seviyelerini görmüştü. Bu rakam ile birlikte 2020 yılının en yüksek seviyesini henüz 3 ayda yakalamayı başardı. Ancak 10.000 dolardan sonra aşağı yönlü sert bir düşüş gerçekleşti. O sıralarda BitMEX kripto borsasında önemli ölçüde Bitcoin azaldığı gözlemlendi. 13 Mart’ta 315 bin BTC’ye sahip olan platformda 29 Mart’ta bu rakam 244 bine düştü. Sektörde hızlı şekilde aşağı yönlü hareketin gerçekleşmesinin ardından kripto borsası suçlanmıştı. BitMEX borsası ise tüm çıkan haberlerin ve suçlamaların asılsız olduğunu söylemişti.  

BitMEX Güven Sorunu Yaşadı 

Şirket tüm suçlamaları reddetmiş olsa da genel anlamda bir güven kaybı yaşadı. Yatırımcıların çoğunluğu hesaplarında yer alan Bitcoin miktarını çekti ya da transfer etti. Kripto borsası, yaşanılan düşüşte kendini sorumlu tutmuyor, ancak kullanıcıların böyle düşünmediği, düşen BTC miktarları ile ortada. Kripto borsasından 18 Mart tarihiyle beraber para çekme işlemleri başlamış. Yatırımcılar bu tarihten itibaren borsada bulunan paralarını çekmiş. Sonuç olarak Bitcoin, 8 aylık dilimde en düşük seviyesini gördü. 

Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti 

Dünya genelinde büyük krizin yaşanması kripto paraları da etkilemişti. Başta Bitcoin olmak üzere diğer para birimleri sert düşüşler yaşadı. 5 bin dolar seviyelerine inen Bitcoin, yatırımcılarını az da olsa endişelendirdi. Fakat büyük bir direnç göstererek yeniden yükselişe geçmeyi bildi. 6 bin dolar seviyelerine kadar çıkan BTC, 2 Nisan Perşembe günü 7 bin üzerini gördü. 7200 dolar seviyelerinde direnç gösterdi. Güncel olarak 6600 ile 7000 arasında şu anlık dolaşıyor.  

Corona virüsten dolayı yeniden 5 bin dolar altına düşeceği iddia ediliyor. Uzmanlar yaşanılan ekonomik sıkıntılar sonrası düşüş bekliyor. İnsanların geleneksel para tercihi, Bitcoin’in aşağı yönlü ivmelenmesini de tetiklediği düşünülüyor. 

Son Yazılar

Exit mobile version