Muhabbit

BitMEX Mağdur Kullanıcılarına Ödeme Yapacağını Açıkladı

BitMEX, 13 Mart’taki DDoS saldırılarının temel nedeninin belirlendiğini ve etkilenen kullanıcılara 40 BTC’den daha fazla geri ödeme yapıldığını açıkladı.

DD1 - BitMEX Mağdur Kullanıcılarına Ödeme Yapacağını Açıkladı

Büyük kripto türevleri borsası BitMEX, 13 Mart’taki DDoS saldırılarının temel nedeninin belirlendiğini ve etkilenen kullanıcılara BTC 40’tan (211.000 ABD Doları) daha fazla geri ödeme yapıldığını söyledi.

Geçen günlerde yayınlanan makalemizde de bahsettiğimiz gibi BitMEX geçenlerde bir dizi DDos saldırısına uğramıştı. Büyük kripto türevleri borsası BitMEX, 13 Mart’taki DDoS saldırılarının temel nedeninin belirlendiğini ve etkilenen kullanıcılara 40 BTC’dan(211.000 ABD Dolar) daha fazla geri ödeme yapıldığını söyledi.

BitMEX, kurucu ortağı ve CEO’su Arthur Hayes tarafından yazılan bir blog yazısında borsada piyasanın düştüğü gün iki DDoS (hizmet reddi) saldırısı yaşandığını ve Bitcoin’in 5.000 USD seviyesinden 4.000 USD seviyesine gerilemişti. Bir DDoS saldırısı ile bilgisayar korsanı, hizmeti kesintiye uğratmak ve kullanılamaz hale getirmek için bir web sitesine birçok farklı kaynaktan saldırdı. Saldırıların, platforma gelen ve platformdan gelen işlemleri geciktirdi, hatta engellediği borsa tarafından belirtildi.

Borsa, bu iki saldırının aslında geçen ay yaşadıkları DDoS saldırılarına bağlı olduğunu ve aynı aktör (ler) tarafından yapıldığını ve önceki DDoS’nin saldırıyı en uygun anda  “piyasadaki dalgalanmaların zirve anında” hedeflemek için kullanıldığını düşündüklerini açıkladı. Trollbox (sohbet kutusu) hedeflenmişti. Bir DDoS fark edildiğinde, durduruldu, ancak her ikisi de “önemli bir iç sıraya” neden oldu, bu da ikinci saldırı için sistem işlemlerini sürdürmek için manüel olarak temizlendi.

Bununla birlikte, platform, bu dönemde hatalı olarak tetiklenen her işlem için ilk fiyat kesintisi sırasında piyasa emirlerinin istenmeyen geç işlenmesi nedeniyle ETHUSD’de Son Fiyat duraklarının yanlış tetiklendiği 156 hesap kullanıcısına toplam 40.297 BTC ‘nin geri ödendiği ve başka bir geri ödeme söz konusu olmadığını belirtti.

“Hiçbir sistem DDos saldırılarına karşı tamamen güvenli değil…”

Platform tüm kişisel verilerin güvende olduğunu garanti ediyor. Gelecekteki bir saldırıyı önlemek, kritik sistemleri izole etmek, yük altında otomatik ölçeklendirilebilirliği artırmak, sistemin en eski ve en savunmasız kısımlarını (Trollbox gibi) düzeltmek için çalıştıklarını ve “Hiçbir sistemin DDoS yoluyla bozulmaya karşı tamamen bağışık olmadığı” söylendi.

Bir çok spekülasyon ortaya atılmış durumda!

Şu anda 13 Mart pazar çöküşünün ardından Cryptoverse’ta BitMEX’in bu çöküşteki rolünün tam olarak ne olduğuna dair spekülasyonlar olduğunu bildirildi. Spekülasyonlar, fırtına sırasında ticareti durdurduktan ve bir bulut servis sağlayıcısında bir “donanım sorunu” yaşadıklarını kabul ettikten sonra ortaya çıktı. Bazıları böyle bir sorun olmadığını savunurken, diğerleri borsada gerçekleşen yüksek kaldıraçlı türev işlemlerinin bitcoin fiyatındaki kayıpları artırdığını söyledi.

Son Yazılar

Exit mobile version