Muhabbit

BitMEX’in Eski CEO’su Arthur Hayes İçin Büyük Tarih 6 Nisan!

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes’in avukatlarından yeni açıklama geldi.

bitmex arthur

Geçtiğimiz 2020 yılı Mayıs ayında kripto para dünyasına bomba gibi düşen bir iddia ortaya atılmış, bu iddia üzerinden popüler kripto para türev borsası BitMEX’in yöneticilerine dava açılmıştı. BitMEX ve yöneticilerinin illegal faaliyetleri kolaylaştırmak amacıyla kasıtlı olarak “olay dizileri tasarladığı” iddiasıyla açılan davanın Şubat ayında New York’ta yapılan duruşmasında Arthur Hayes’in önümüzdeki aylarda Amerika Birleşik Devletleri’nin ilgili makamına teslim olabileceği söylenmişti.

Banka Gizlilik Yasasını ihlal etmekle suçlanan dört BitMEX yöneticisinden ve kurucu ortaklarından biri olan Arthur Hayes adına çalışan avukatlar, 6 Nisan 2021 tarihinde, Hayes’in bir Hawaii mahkemesine gönüllü olarak teslim olma önerisinin şartlarını sonuçlandırdı.

New York Güney Bölge Mahkemesi’ne gönderilen mektupta belirtildiği üzere, avukatın Hayes adına hükümetle başlattığı anlaşma süreci, iddianame 2020 yılı Ekim ayında çıkmadan kısa bir süre sonra başladı. Mahkemenin onayına tabi olarak önerilen şart ise, 2020 yılı Ocak ayından beri Singapur’da ikamet eden Hayes’in 10 milyon dolarlık kefalet ile serbest bırakılmasına dayanıyor. Bu şarta sahip olan anlaşma 1 milyon dolarlık peşinat ve kefili olarak annesi tarafından imzalanması ile gerçekleşebilir.

Ayrıca önerilen koşullar arasında Hayes’in Singapur ile Amerika arasında seyahat için bir pasaport bulundurması yer alıyor. Hükümet ve Hayes’in savunması arasında karşılıklı olarak mutabık kalınacak bir biçimde suçluların iadesine ilişkin feragat etmesi de koşullarda yer alıyor. Corona virüsü pandemisi sırasında seyahatle ilgili lojistik zorluklara atıfta bulunan avukat, anlaşmanın 10 gün içerisinde imzalandığını ve 1 milyon doların 5 gün içerisinde ödendiğini varsayarak Hayes’in 6 Nisan tarihinde serbest bırakılmasını talep ediyor.

Mektup, Amerikan hükümetinin Hayes’in Hawaii’deki mahkemesine çıkmasıyla bağlantılı lojistik sorunu aşmak için Honolulu’daki yerel FBI ofisi ile temas halinde olduğundan bahsediyor. Ön duruşma işlemleri çevrim içi yürütülecek ve Hayes’in Singapur’a dönmeden önce bir karantina dönemi için Hawaii’de kalması gerekecek. Avukat, ceza davasının ilerlemesinin gerektirdiği şekilde ileride mahkemeye çıkması ve avukatlarıyla görüşmesi için New York’a seyahat edebileceğini belirtiyor.

BitMEX’in kurucu ortaklarından Ben Delo, göçmenlik durumundan dolayı yaşadığı engelin kaldırılmasına tabi olarak, Mart ayı sonunda New York’ta gönüllü olarak teslim olmak için görüşmelerde bulunmaktaydı. Dün itibarıyla Delo teslim oldu.

Bununla birlikte bir diğer kurucu ortak Greg Dwyer teslim olmayı reddetti ve Bermuda’daki mevcut konumundan iade davasıyla karşı karşıya kaldı. Son sanık, BitMEX CTO’su Samuel Reed ise, Ekim ayında Massachusetts’te tutuklanmasından kısa bir süre sonra 5 milyon dolarlık teminatsız kefalet ile gözaltından serbest bırakılmıştı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version