Muhabbit

BitMEX’in Eski CEO’su Arthur Hayes’in Cezası Belli Oldu

Arthur Hayes’in cezası sürpriz mi oldu?

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, 2022 Şubat ayında BitMEX platformunda kara para aklamayı önleme (AML) prosedürlerini kasıtlı olarak uygulamadığı yönündeki suçlamalardan suçlu bulunmuştu.

20 Mayıs 2022 Cuma günü New York’taki bir federal adliyede mahkemesi yapılan Hayes, altı ay sürecek bir ev hapsine ve akabinde konum izleme yapılacağı iki yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Uzun süredir Singapur’da ikamet eden Hayes, kısa süre önce Miami’de bir ev aldı. Ancak burada tanıdığı olmayan Hayes, ev hapsi süresi boyunca oturmak için yeni bir ev seçebilecek. Mahkeme ev seçimi için Hayes’e 30 gün izin verdi. Hayes isterse bu süre içerisinde ABD’de başka bir ev bularak oraya taşınabilecek.

Mahkeme sırasında kendisini izlemeye gelen karısı, annesi ve erkek kardeşi de dahil olmak üzere arkasındaki mahkeme salonunda iki düzineden fazla yakınının önünde Hayes, Yargıca eylemleri için “tüm sorumluluğu” üstlendiğini söyledi.

Hayes ayrıca mahkemede şunları söyledi:

“Bu suç faaliyetinde yer aldığım için çok pişmanım. En güzel yıllarım daha yeni başlıyor… Bu sayfayı kapatıp yeni bir başlangıç yapmaya hazırım. Eve dönmeme ve hayatımın bir sonraki bölümüne başlamama izin vermenizi istiyorum.”

New York’taki ABD Güney Bölge Mahkemesi’nden Yargıç John Koeltl, Hayes’in ev hapsi süresini başarıyla tamamladıktan sonra uluslararası seyahat edebileceğini açıkladı. Ayrıca bu süreci tamamladıktan sonra Hayes’in, gerektiğinde Asya’daki evinden görüntülü görüşme yoluyla gözetim memuruyla kontrol edilebileceğini kabul etti.

Arthur Hayes’in Cezası Sürpriz Oldu

Hayes’e karşı yapılan suçlamalar karşısında 10 yıl hapis alması bekleniyordu. Ancak 2022 yılı başında hükümet ile yaptığı savunma anlaşması ile 6 ila 12 ay arasında hapis cezasını kabul etmişti. Ayrıca Hayes’in uzun bir hayır işi geçmişine sahip olması ve ilk defa suç işlemesinden dolayı Denetimli Serbestlik Departmanı, hapis cezası yerine iki yıllık bir denetimli serbestlik süresi önerdi.

Yargıç Koeltl, 12 Mayıs 2022 tarihinde bu davanın diğer platformlara örnek olacağını vurgulayarak Denetimli Serbestlik Departmanı’nın sunduğu denetimli serbestlik önerisini reddetti. Hayes’in diğer BitMEX kurucu ortaklarıyla arabulucu görevi yapmasından sonra Yargıç Koeltl, Hayes’e altı ay boyunca ev hapsi ve konum izlemesiyle kontrol edilecek iki yıllık bir denetimli serbestlik cezası verdi.

Hayes, nisan ayında Hawaii’deki ABD makamlarına teslim olurken avukatları ve federal savcılar arasında arabuluculuk yaptığı bir anlaşma yapmıştı. Anlaşma sonrasında 1 milyon dolar nakit ve annesi ile ortaklaşa imzalanan 10 milyon dolarlık bir tahville serbest bırakılmıştı.

Daha fazla Web3 Haberleri için: Web3 Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version