Muhabbit

BitMEX’in Eski CEO’su Arthur Hayes’in Teslim Olması Bekleniyor!

Duruşma kayıtlarına göre BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes’in gönüllü olarak teslim olması bekleniyor.

bitmex arthur hayes

Geçtiğimiz 2020 yılı Mayıs ayında kripto para dünyasına bomba gibi düşen bir iddia ortaya atılmış, bu iddia üzerinden popüler kripto para türev borsası BitMEX’in yöneticilerine dava açılmıştı. BitMEX ve yöneticilerinin illegal faaliyetleri kolaylaştırmak amacıyla kasıtlı olarak “olay dizileri tasarladığı” iddiasıyla açılan davanın Şubat ayında New York’ta yapılan duruşmasında Arthur Hayes’in önümüzdeki aylarda Amerika Birleşik Devletleri’nin ilgili makamına teslim olabileceği söylendi.

The Block tarafından yayımlanan mahkeme belgelerine göre, kripto para türev borsası BitMEX’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Arthur Hayes şu anda Singapur’da ikamet ediyor. Savcıların verdiği bilgiye göre Hayes şu anda Amerikan yetkililer ile iletişim hâlinde ve gönüllü bir teslimiyet söz konusu.

9 Şubat 2021 tarihli bir duruşma kaydına göre Amerika Birleşik Devletleri Başsavcı Yardımcısı Jessica Greenwood, Arthur Hayes ile konuşarak 6 Nisan 2021 tarihinde Hawaii’de teslim olması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Mahkemeyi teslimiyetten haberdar eden Greenwood, teslim olması için gerekli lojistik destek konusunda da konuştu. Bununla birlikte Hawaii’de yargıcın huzuruna online olarak çıkacaklarını ve tarih yakınlaştığında bir sunumun daha yapılmasını umduklarını açıkladı.

“Gönüllü bir teslim olmanın nasıl ayarlanacağı konusunda avukatı aracılığıyla görüştük. Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk olarak Hawaii’ye gelmeyi, oradaki sunumun ardından yargıcın huzurunda online bir duruşma yapmayı teklif etti. New York’un Güney Bölgesi’nde fiziksel olarak duruşmaya çıkmak yerine, online olarak Yargıç huzuruna çıkacağını, Amerika Birleşik Devletleri yetkili makamlarına teslim olacağını söyledi.”

Amerika Birleşik Devletleri Başsavcı Yardımcısı Jessıca Greenwood

BitMEX ve kurucularına karşı yürütülen hukuk davalarında davacıları temsil eden avukat Pavel Pogodin, Çarşamba günü (03.03.2021) sosyal medya platformu Twitter üzerinden duruşma belgelerini içeren bir paylaşım yaptı.

Belgeye göre, Amerikan hükümeti Greg Dwyer aleyhine iade davası başlattı. Greenwood, konuyla alakalı olarak “Bir beklentimiz tabii ki var. Avukatımızdan bu işlemlere itiraz edilmeyeceğini anlıyoruz, ancak dediğim gibi, onunla gönüllü bir teslim olma hakkında konuşma yapamadık.” dedi

Duruşmada, başka bir kurucu ortak olan Ben Delo’ya da değinildi. Greenwood, Ben Delo’nun en azından bir avukat ile birlikte New York’a gelmeyi planladığını iletti.

Greenwood, “Buraya gelmesine izin verilmesi için göçmenlik izni almak üzere FBI ve Sınır Devriyesi ile birlikte çalışıyoruz.” dedi.

“Birleşik Krallık’ta seyahat yasağı var. Delo’nun da göçmenlik belgeleriyle ile ilgili bazı karışıklıklar mevcut. Ancak FBI ve Sınır Devriyesi ile yürüttüğümüz, beklemede olan bir başvurumuz var. Önümüzdeki 30 gün içinde New York’a gelmesi için seyahat izni çıkmasını bekliyoruz. Bu izin bir kez elimize geçtiğinde, davada teslim olmak için gelmesini bekleyeceğiz.”

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞSAVCI YARDIMCISI JESSICA GREENWOOD

Mevzu bahis duruşma belgeleri;

Mahkeme dosyaları

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version