Muhabbit

Bitmex’in Kurucu Ortağı 5 Milyon Dolar Kefalet İle Serbest!

CTO Samuel Reed, serbest bırakıldı.

bitmex arthur hayes

ABD Adalet Bakanlığı tarafından 1 Ekim’de suçlanarak tutuklanan BitMEX CTO’su Samuel Reed, 5 milyon dolarlık kefalet ile serbest bırakıldı.

Reed’in, mahkemeye çıkması ve hüküm giymesi halinde cezasını çekmek için teslim olacağı şartların yer aldığı ve 3 Ekim’de onaylanan bir mahkeme belgesi ele geçirildi.

Reed’in duruşması 1 Ekim 2020 tarihinde video konferans aracılığıyla gerçekleşmişti. Reed, kendisini savunması için ünlü şirket Latham & Watkins LLP’nin baş avukatı William J. Trach tarafından temsil ediliyordu. Görünüşe göre Reed iyi savunulmuş ve hapis cezası almadan kefalet ile kurtulma şansını elde etmiş.

Resmi belge incelendiğinde 5 milyon dolarlık kefaletin, 500.000 dolarlık kısmının nakit olarak ödeneceği görülmektedir.  Ayrıca Reed ve eşinin pasaportlarına da el konulduğu bildirildi.

Hatırlanacağı üzere 31 yaşındaki Reed, Banka Gizlilik Yasasını ihlal ettiği ve Bitcoin Ticaret Borsası BitMEX’te yeterli bir kara para aklamayı önleme (AML) programı oluşturmadığı, uygulayamadığı ve sürdürmediği iddiasıyla Massachusetts’te tutuklanmıştı. Reed, diğer kurucu ortaklar ve meslektaşları Arthur Hayes, Benjamin Delo ve serbest kalan Gregory Dwyer ile birlikte suçlanmıştı.

BitMEX, yaptığı açıklama ile ABD hükümetinin suçlamaları nedeniyle dört yöneticinin tümünün pozisyonlarından geri adım attığını duyurdu.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version