Muhabbit

BitPay CEO’su Stephen Pair; Yeni Destekler Yolda!

BitPay CEO’su Stephen Pair, yakında birkaç kripto para birimini ve Lightning Network integrasyonunu destekleyeceklerini açıkladı.

Telekom

BitPay CEO’su Stephen Pair, yakında birkaç kripto para birimini ve Lightning Network integrasyonunu destekleyeceklerini açıkladı.

Hangi kripto para birimlerine destek vereceklerini açıklamayan Pair, en yüksek piyasa değeri olan blockchain’leri seçeceklerini dile getirdi.

“Direkt ismini vermeyeceğim ancak CoinMarketCap‘e baktığınızda liste başı blockchainleri görüyorsunuz. Bu size hangi kripto para birimlerini destekleyeceğimiz konusunda bir ipucu olabilir. Benimsenmiş ve ödemelerde kullanılabilecek kripto para birimlerine bakıyoruz. Ayrıca benimsenmemiş ancak ödemelerde yenilikçi olabilen küçükleri de düşünmüyor değiliz.”

Stephen Pair

2011’de kurulduğundan beri BitPay, lider Bitcoin ödeme sağlayıcılarından biri oldu. Pair’e göre şirket 30 bin aktif yatırımcı hesabıyla yılda bir milyar doların üzerinde bir hacimde işlem yapıyor. Ayrıca AT&T ve Microsoft gibi büyük işletmeler de müşterilerinin kripto para birimi kullanarak BitPay üzerinden işlem yapmalarına olanak sağlıyor.

İyi bilinen Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinin yanı sıra müşterilerinin başka kripto para birimlerini de istediğini ileten Pair;

“Sürekli XRP ve birkaç stablecoin için istek alıyoruz. Müşterilerimiz bütün kripto para birimlerini destekleyebilir ancak biz, seçim yapmak zorundayız”

Pair, BitPay’in Tether’in eklenmesi için talep görmediklerini söyledi. Son çıkan spekülasyon dolu olaylardan sonra şirketin tereddütte olduğunu da ekledi.

Lightning Network’ü Destekleme Düşüncesi Mevcut

Pair, Lightning Network’ün desteklemeyi düşündükleri platformlardan olduğunu da söyledi.

Lightning Network, Bitcoin Blockchain’ine yeni bir katman ekliyor ki bu da kullanıcıların herhangi iki parti arasındaki fazladan katmanda ödeme kanalları oluşturmasına olanak sağlıyor. Bu da neredeyse yok denecek kadar az işlem ücretiyle anında işlem yapılmasını sağlıyor. Pair;

“Lightning Network’ün tüm olayı, ödemelerin Blockchain üzerinden yapılmasına izin vermek. Böylece, çok fazla yer yada depolama alanına ihtiyaç duymayacak ve daha yüksek ölçeklenebilirlik sağlanacak.”

Stephen Pair

Yaklaşık bir yıl önce BitPay’in Lightning Network’ü destekleyip desteklemeyeceği Reddit üzerinde bir tartışmaya konu olmuştu. Bazı kullanıcılar entegrasyon için endişeli gözükmekle Blockchain üzerindeki (onchain) Bitcoin işlemlerinin Lightning Network’ten katbekat iyi olduğunu düşünüyor.

Ancak Pair, BitPay’in en önemli yönünün müşteri dönütlerini değerlendirmek olduğunu söyleyerek;

“Müşterilerimiz Lightning Network ile, Bitcoin Cash ile veyahut XRP ile ödeme yapmak istiyorsa, bu konuya önem veririz. Bitcoin Cash veya diğer Bitcoin benzeri Blockchain’lerde Lightning Network’ü kullanmak istemek son derece normal.”

Bitcoin’in PayPal’i mi Olacak?

Daha fazla kripto para birimini destekleyip ve Lightning Network ile olası bir entegrasyonla, BitPay’in kendini kripto para birimlerinin PayPal‘i olmaya hazırladığı düşünülebilir.

Her ne kadar PayPal gibi olsa da, birkaç durumda ödemeleri kısıtlaması eleştirildi. Amazon Yağmur Ormanlarına yardım eden bir kuruluşa 100.000 dolarlık bağışın engellenmesi gibi… Bunun nedeni de Amazon Watch olarak bilinen yardım kuruluşunun BitPay’in standartlarını karşılayamamasıydı.

Ayrıca Hong Kong Free Press‘in bağış fonunu haftalarca tuttuğu yönünde de şikayetler mevcuttu.

Pair, BitPay’in düzenlemeleri çok ciddiye aldığını ve ABD düzenlemelerine tamamen uyduklarını belirtti. Pair’e göre ABD düzenlemelerine uygun olmaları, diğer hizmet sağlayıcılarının onları seçmelerinin ana nedeni olmakta.

Pair, Bitpay’in başarısının formülünün; eksiksiz müşteri desteği ve e-ticaret aracı entegrasyonları olduğuna inanıyor.

BitPay her ne kadar bir sonraki PayPal olmak için gerekli unsurlara sahip olsa da kullanıcıların kripto para birimlerini benimsemesi işin kilit noktasını oluşturmaktadır. Kripto para birimleriyle ödemenin yaygınlaştırılmasını istediklerini söyleyen BitPay CEO’su Pair, “Belirsizliği üstümüzden attığımız zaman, kripto para birimlerini özgürce harcayabileceğiz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Son Yazılar

Exit mobile version