Muhabbit

Bitstamp 8 Yıl Sonra İngiltere’den Ayrılıyor! Sebep Ne?

Hali hazırda Lüksemburg’da ofisi bulunan şirket, Birleşik Krallık’taki operasyonlarını da taşıyarak Bitstamp Europe SA üzerinden devam edecek.

Bitstamp Kripto Para Borsası

En eski kripto para borsalarından Bitstamp 8 yılın ardından İngiltere’den ayrılıyor. Operasyonlarını Lüksemburg’a taşıma kararı olan borsa, operasyonlarını artık Lüksemburg üzerinden yönetecek.

Hali hazırda Lüksemburg’da ofisi bulunan şirket, Birleşik Krallık’taki operasyonlarını da taşıyarak Bitstamp Europe SA üzerinden devam edecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamadan operasyon merkezinin taşınmasının kullanıcılar üzerinde bir etkisi olmayacak ve kullanıcıların herhangi bir şey yapması gerekmeyecek.

Konu ile ilgili Bitstamp tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Yasal gerekliliklere uymak ve operasyonel verimliliğimizi iyileştirmek için müşterilerimizin hesaplarını Bitstamp Limited’den Lüksemburg merkezli ticari kuruluşumuz Bitstamp Europe SA’ya geçiriyoruz.

Henüz Bitstamp tarafından resmi bir açıklama yapılmış değil. Şu ana kadar yapılan duyurular ise Trustnodes’a ait. Cointelegraph’da Bitstamp’a konu ile ilgili ulaşmış ancak henüz bir cevap alabilmiş değil.

Bitstamp’in ayrılışının sebebinin arkasında ise Brexit var gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere 1 Şubat 2020 itibarıyla Birleşik Krallık Avrupa Birliği’nden ayrılmıştı. Avrupa Birliği ile Birleşik Krallık arasında aktif olarak görüşülen ticaret anlaşması birçok otorite tarafından zaman kaybı olarak görülüyor.

Bitstamp’da operasyonlarını Avrupa Birliği’ne geri taşıyarak bu durumu aşmak istemiş olabilir.

2011 yılında kurulan Bitstamp, en eski kripto para borsalarından biri olarak öne çıkmakta. Temmuz 2012’den beri ise şirketin Londra kolu aktif olarak hizmet vermekte. 2016 yılında düzenleyici kurumlardan gerekli izinleri alan şirketin Lüksemburg’da da bir merkezi bulunmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version