Muhabbit

Bitstamp, Hollanda’da KYC’yi Zorunlu Hale Getirdi!

Borsa, Hollandalı kullanıcılar için daha katı KYC önlemleri uygulamaya başladı.

Kripto para borsası Bitstamp, Hollandalı kullanıcılar için daha katı müşteri tanıma (KYC) önlemleri uygulamaya başladığını duyurdu.

Borsanın 15 Ocak tarihinde yürürlüğe koyduğu önlemlere göre, hiçbir Hollandalı Bitstamp kullanıcısının KYC kurallarına uymadan kripto paralarını bir dış adrese çekmesine izin verilmeyecek.

Bitstamp kısa süre önce Hollandalı kullanıcılara gönderdiği bir açıklama ile kripto paralarını bir dış adrese çekmeden önce, bu adresi beyaz listeye eklemelerini ve bunun gerçekten kendi adresleri olduğunu kanıtlayan bir fotoğraf eklemelerinin gerekli olduğunu duyurdu. 

Bu durum, üçüncü şahıslara doğrudan para çekme işlemlerine artık Bitstamp tarafından izin verilmediği anlamına gelmektedir. 

Bitstamp CTO’su David Osojnik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, düzenlenmiş bir kripto para birimi borsası olarak, yargı alanlarının kurallarına ve yönergelerine uymak zorunda olduklarını belirtti. Osojnik ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Hollanda’daki müşterilerimiz için kripto para çekme işlemlerine ilişkin süreçlerimizde yaptığımız değişiklikler, ülkede iş yapmaya devam etmek istiyorsak uymak zorunda olduğumuz DNB (Hollanda Merkez Bankası) tarafından şart koşulan kurallara cevaben yapılmıştır.”

Bilindiği üzere, ülkenin merkez bankası De Nederlandsche Bank, geçen yıldan beri Hollanda‘daki kripto para borsalarını denetlemeye başladı. Bu kapsamda DNB, kripto para firmalarının kendisine kayıtlı olması ve kara para aklamayı önleme ve yaptırım kurallarına uyması gerektiğini borsalara bildirdi. Alınan önlemler kapsamında kurumların gelen ve giden ödeme transferlerini kontrol ederek herhangi bir kontrol dışı işlem tespit edilmesi durumunda bunları engelleyip DNB’ye bildirmeleri gerekiyor.

Son olarak açıklama yapan Osojnik, borsa tarafından uygulanan bu yeni prosedürün müşterileri için pek memnuniyetle karşılanmadığının farkında olduğunu belirtti. Bu nedenle de kripto para birimi adreslerini doğrulamayı mümkün olduğunca basit hale getireceklerini sözlerine ekledi.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version