Muhabbit

Bitwise Ripple Yatırımını Tasfiye Ettiğini Açıkladı!

XRP’yi terk eden tek organizasyon Bitwise değil, OSL, Beaxy ve CrossTower gibi küçük borsalar, XRP ticaretini askıya aldı.

ripple

Büyük kripto fonu yöneticilerinden biri olan Bitwise Asset Management, Ripple’a karşı düzenleyici duruşun ortasında XRP’den vazgeçti.

Resmi bir basın açıklamasında Bitwise, XRP’deki pozisyonunun ve fonunun “federal veya eyalet menkul kıymetler yasalarına göre, menkul kıymet olarak kabul edilmesi makul olan muhtemel varlıklara yatırım yapmaması” sebebiyle tasfiye ettiğini duyurdu.

Bitwise’ın XRP’deki pozisyonunu tasviye etme kararı, SEC’in davasıyla gelen yeni bilgilerin dikkate alınmasıyla beraber yaşandı.

Bitwise’ın kripto endeks fonu, kurumsal yatırımcılara dijital varlık sağlamak için 2017 yılında başlatıldı. Danışmanlardan, ailelerden ve serbest fonlardan gelen büyük yatırımlar sayesinde, yönetim altındaki varlıklar Ekim ayında 100 milyon $’ı aşmıştı.

XRP’nin fiyatı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun “1,3 milyar $’lık kayıtsız menkul kıymetler teklifi” yayınladığı iddiasıyla Ripple’a dava açmasıyla beraber, son birkaç gün içinde serbest düşüş yaşadı. 71 sayfalık ayrıntılı bir rapor ile ana hatları verilen dava, menkul kıymetler düzenleyicisinin yıllar süren bir soruşturmasının sonucu.

XRP’yi terk eden tek organizasyon Bitwise değil, OSL, Beaxy ve CrossTower gibi küçük borsalar, XRP ticaretini askıya aldı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, yatırımcıları ve çalışanları dava konusunda endişelenmemeye çağırıyor. Ancak CEO, yasal davanın sonuçlanmasının uzun zaman alabileceğini vurguladı.

Bakalım Ripple’ın akıbeti ne olacak?

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version