Muhabbit

Black Lives Matter, Coinbase’i CCO’su Jeff Horowitz’den Etti!

Coinbase’in CCO’su Jeff Horowitz, CEO Brian Armstrong’un tavrı yüzünden mi işten ayrılıyor?

Black Lives Matter, Coinbase'i CCO'su Jeff Horowitz'den Etti!

25 Mayıs 2020 tarihinde Amerika başta olmak üzere dünyayı etkileyen bir Afro-Amerikan yani “siyahi” hareketi başlamıştı. Minneapolis’te polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden George Floyd’un simgesi olduğu bu hareket tüm dünyayı olduğu gibi Coinbase’i de vurmuştu.

Bazı Coinbase çalışanları, şirketin bu harekete uygun bir şekilde çalışmalar yapmasını istediklerini dile getirdi. Ancak CEO Brian Armstrong bu konuda apolitik bir tavır izlemek istediğini açıkladı. Bu açıklama kişisel bir kararın kurumsal ölçekte uygulanmasına neden oldu. Bu da bazı çalışanların durumdan hoşnutsuz tavır almasına yol açtı. Armstrong, durumdan hoşnut olmayan ve şirket tutumuna katılmayanların kıdem tazminatı almalarını söylediğinde olay bambaşka bir hâl aldı.

Şirketin yaklaşık %5’i yani yaklaşık olarak 60 kişi, bu tutuma katılmadıklarını açıklayarak ayrıldı. İki yıldır Coinbase’in CCO’luğunu yapan Jeff Horowitz de ayrılanlardan biri. Horowitz’in ayrılık sebebinin Black Lives Matter hareketi olup olmadığı henüz net değil. Ancak CCO’ya yakın kaynaklar sebebin bu olabileceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Horowitz, Coinbase’den önce bir BNY Mellon şirketi olan ve aynı zamanda en büyük aracılık gözetim sağlayıcılarından biri olan Pershing’de 12 yıl çalışarak uyum ekibine liderlik etmişti. Kariyeri boyunca birçok kurum ve şirkete destekte bulunan Horowitz’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki finansal düzenlemeleri şekillendirme konusunda da ciddi çalışmaları olmuştur.

Bir Coinbase basın sözcüsü yaptığı açıklamada iki yıldır Coinbase’de kara para aklamayı önleme politikalarına rehberlik ederek mevzuata uygunluğu kontrol eden Horowitz’in hizmetleri için minnettar olduklarını ve başarılarının devamını dilediklerini söyledi. Basın sözcüsü yeni CCO arayışında olduklarını ve yeni bir CCO bulana dek görevlerini baş hukuk yetkilisi Paul Grewal’ın üstleneceğini de ekledi.

Son Yazılar

Exit mobile version