Muhabbit

Black Ocean Nedir?

Black Ocean hakkında bilgi almak ister misiniz?

Black Ocean

Black Ocean, VRM tarafından geliştirilen likidite sağlayan bir quant trading firmasıdır. Black Ocean, şirketlere ve tüzel kişilere kasa, lending ve fiat paraları kapsayacak şekilde “Dark Pool” ve likidite havuzu hizmetleri sunar.

Black Ocean’ın sunduğu hizmet, 300.000 USD / 5 BTC’den daha fazla işlemlerin yürütülmesi içindir. Black Ocean sayesinde, bu denli büyük işlemlerin yapılması piyasaları etkilemez.

Bununla beraber Black Ocean, likidite havuzu, piyasa yapıcıların ve kişisel işlemlerin incelikle yerine getirilmesini sağlar.

Ayrıca kişisel yatırım yapan kullanıcılar, OTC, borsalar ve ticaret uygulamaları gibi dolaylı aracılar sayesinde Black Ocean hizmetlerinden yararlanabilir.

Black Ocean’ın Dark Pool hizmeti ve likidite havuzu hizmetinin iş planı. Kaynak: VRM, TokenInsight

Black Ocean’ın kuruluşunda etken olan en büyük rol, dijital varlık ticaretinin sürekli büyüyen pazarı ve kurumsal yatırımcılardan gelen büyük işlem talepleri olarak görünüyor.

VRM ekibinden edindiğimiz bilgilere göre, 2018’de 2020 yılına kadar ortalama günlük işlem hacmi 9 milyon $’dan 2.751 milyar $’a yükseldi. Bildiğiniz gibi 2020 yılında günlük işlem hacmi 10.86 milyar $’a kadar yükseldi ve 26 milyar $ ile rekor tazeledi.

Bununla beraber, bildiğiniz gibi şahsi yatırımcılar tek başına yeterli likiditeye sahip bir ticaret ortamı kuramazlar. Tüm bu sebepler ve daha fazlası, Black Ocean’ın iş planına ön ayak oldu.

Bildiğiniz gibi Black Ocean an itibarıyla testnet aşamasındaydı ve tokenın özel satış turları çok sayıda kurumdan gelen yatırım ile beraber kapatılmıştır.

Projenin gelecek planları arasında, Dark Pool’un ve likidite havuzlarının resmi olan başlatılması, merkezi olmayan Dark Pool’ların geliştirilmesi ve borsalarda Fly Token’in listelenmesi yer almakta.

Edindiğimiz bilgilere göre, merkezi olmayan Dark Pool, DeFi alanındaki balinalar ve kurumsal yatırımcılar için özenle geliştiriliyor.

Token Ekonomisi

Fly Token, sahiplerine Black Ocean üzerinde yaptıkları işlemler için indirimler ve ücret iadeleri sağlayacak. Bununla beraber bu token VRM ekosistemi içinde yer alan tüm hizmetlerde kullanılabilecek.

Black Ocean üzerinde 1 milyon Fly sahibi kişiler, işlem ücretlerini Fly şeklinde yaparsa %25 indirim kazanabilecek.

VRM, rotasını Türkiye pazarına doğru çevirmiş durumda ve Türk topluluğu için ilk adımını attı! VRM’in Türkiye Telegram kanalına katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bununla beraber VRM platformu üzerinde 3 milyon Fly token tutan kişiler, işlem ücretlerinde %25’lik bir indirim hakkına sahip olacak. Araştırma kısmına fon sağlayan kullanıcılar ise, 2 milyon Fly token tuttuklarında, elde ettikleri kârdan %5 daha fazla getiri elde edecek. Buna ek olarak 1 kWh başına 150 Fly token tutan madenciler, %5’lik bir indirimden yararlanabilecek.

Y

Fly Token’ın toplam arzı 1,7 milyar olarak açıklandı ve 1.170.600 kadarı başlangıç aşamasında yakıldı. Ekip, yakım işleminin tokenın değerini artırmak ve kötü niyetli satışları önlemek için olduğunu söyledi.

Fly Token şu şekilde dağıtılmış:

Kurumsal yatırımcılar: %18,2 / 309.4 milyon, 24 ay boyunca kilitli.

Halka açık satış / Müşteriler: %17 / 289 milyon

Likidite yönetimi: %30 / 510 milyon

Teşvik planları: %18.8 / 319.6 milyon, 50 ay boyunca kilitli.

Danışmanlar: %2 / 340 milyon, 18 ay boyunca kilitli.

Ekip: %14, 238 milyon, 48 ay boyunca kilitli.

Ana Ekip

VRM ekibinin ana üyeleri, dijital varlık sektöründe 4 yıldan fazla deneyime sahip.

Andrei Grachev: 2015 yılında Orenburg National University’den MBA derecesi alan Grachev, 2014’ten 2016’ya kadar bir borsada çalıştı. Ardından 2 yıl kadar bağımsız bir şekilde dijital varlık ticaret yapan Grachev, 2018’de VRM’i kurdu.

Vladimir Denin: Projenin kurucu ortağı. Denin’in 20 yıldan uzun bir süredir proje yönetimi deneyimi var. 2016 yılında VEB Innovation Fund’ın başkanı olarak bir dizi hükümet odaklı blockchain projesi geliştirdi. 2019’da Huobi Russia’nın CEO’su oldu ve 2020 yılında VRM’in başkanı oldu.

Shawn Chong: Asya Pasifik Bölgesi İşletme Direktörü. 2017’de yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Chong, dijital varlık sektörüne adım attı. 23 Yaşında Bincentive’in işletme direktörlüğünü yapan Chong, halen Huobi’de danışmanlık hizmeti vermekte.

Yoichi Akase: Kurucu ortak ve işletme başkanı.

Raymond Campbell: Kurucu Ortak ve BT yöneticisi.

GytisKandrotas: Kurucu ortak ve UI/UX yöneticisi.

Zac Zhou: Asya Pasifik Bölgesi Pazarlama Müdürü.

Tüm bunlarla beraber VRM, AC Capital, AKG Ventures, Bitmart, Blofin, Collinstar Capital, Consensus Lab, Deep Tech Ventures, DeFi Singapore, DeFi Times Capital ve daha fazla şirketten yatırım aldı.

Black Ocean’ın resmi sitesi: https://bo.market/

VRM.Trade’in resmi sitesi: https://vrm.trade

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version