Muhabbit

BlackRock, Özel Bitcoin Fonunu Duyurdu!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’tan yeni yatırım fonu açıklaması geldi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’tan yeni yatırım fonu açıklaması geldi. BlackRock şirketi yapmış olduğu açıklamasında artık doğrudan Bitcoin (BTC) odaklı fon sunmaya başlayacağını kamuoyuna duyurdu. Söz konusu bu fon ise, doğrudan BTC odaklı olup, yalnızca Amerikalı müşterilerine yönelik hizmet verecek.

BlackRock şirketi, 11 Ağustos 2022 Perşembe günü yayımlamış olduğu blog gönderisinde şu açıklamalarda bulundu:

“Kripto para piyasasında yaşanan büyük düşüşe rağmen kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisinde önemli seviyelerde artış yaşandı. Biz de yeteneklerimizi kullanarak, bu varlıklara en verimli ve en uygun şekilde nasıl erişebileceğimiz noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bitcoin en eski, en büyük ve en likit dijital varlıktır ve şu anda müşterilerimizin dijital varlık alanındaki ilk ilgi odağı Bitcoin olarak görülüyor.”

BlackRock

BlackRock şirketi açıklamasının devamında, lider kripto para birimi Bitcoin’in stablecoinler hariç piyasa hacminin yaklaşık yüzde 50’sini elinde tuttuğunun altını çizdi. Blackrock ayrıca, şirket olarak müşterilerine fayda sağlayacak 4 alanda çalışmalar yürüttüğünü, bu 4 alanın da izinli blok zincirleri, stablecoinler, kripto varlıklar ve tokenizasyon olduğunu ifade etti.

BlackRock, Coinbase İle Ortaklık Kurmuştu!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta BlackRock şirketi dünyanın önde gelen kripto para borsası Coinbase ile ortaklık masasına oturduğunu kamuoyuna duyurmuştu. Kurumsal yatırımcıların kripto paraya erişiminin kolaylaşması amaçlanarak kurulan bu ortaklık kapsamında Coinbase borsası şu ifadelerde bulunmuştu:

“BlackRock ile kurmuş olduğumuz ortaklığı sizlere duyurmaktan dolayı gurur duyuyoruz. BlackRock’ın Aladdin müşterileri artık Coinbase Prime aracılığıyla kripto para pazarlarına doğrudan erişim sağlayabilecek.”

Coinbase

İlginizi çekebilir: BlackRock, Coinbase İle Ortaklık Kurdu!

Bu anlaşmayla birlikte BlackRock’un kurumsal yatırımcıları Coinbase Prime’a kaydolduktan sonra saklama, veri, analiz, staking ve ticaret imkanından faydalanabiliyorlar.

İlginizi Çekebilir: BlackRock, Coinbase İle Ortaklık Kurdu!

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri içinAltcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version