Muhabbit

Block Earner, Muhabbit ile AMA Etkinliği Gerçekleştirdi!

Muhabbit Telegram kanalındaki etkinliğimizde, Block Earner hakkında merak edilenleri sizler için sorduk.

Block Earner ile AMA etkinliğimiz 09 Ekim 2022’de Muhabbit Telegram kanalında gerçekleşti. Block Earner Kurucu Ortağı ve CEO’su Çağlayan KARABOĞA ve Türkiye Operasyon Müdürü Emrah KARADERE konuğumuz oldu.

Etkinliğimiz üç turdan oluştu. İlk turda, Muhabbit ekibi olarak Block Earner ekibine 5 adet soru yönelttik ve cevaplarını aldık. İkinci turda Muhabbit Telegram grubu üyelerinden gelen sorulardan 5 tanesi Block Earner ekibi tarafından cevaplandı. Üçüncü turda ise Twitter üzerinden gelen 5 soru Block Earner ekibi tarafından cevaplandı. Cevaplanan 10 sorunun sahibi toplamda 500 USDC ödülünü paylaştı.

Yöneltilen sorular ve Block Earner ekibinden gelen yanıtlar haberimizde sizlerle.

İlk Tur: Muhabbit’ten Gelen Sorular

Block Earner Nedir Bize Kısaca Açıklayabilir Misiniz?

Block Earner’ı yeni nesil bir fintech gibi düşünebilirsiniz. Block Earner’ı blockchain teknolojisini değer yaratmak için kullanan, müşterilerinin birikimlerini korumayı önemseyen, güvenilir, kullanımı kolay, erişilebilir bir platform olarak tanımlayabiliriz.

Bizi bir kripto para borsası ile bir yatırım şirketi arasında konumlanmış DeFi, blockchain finans ve geleneksel finans arasında köprü kuran bir şirket gibi düşünebilirsiniz.

Kullanıcılarımıza global blockchain finans dünyasına ve DeFi platformlarına tek hesapla ve teknik bir bilgi gerekmeksizin basit arayüz ile kolay erişim sağlıyoruz.

Block Earner’ın Kuruluş Hikayesi Nedir? Nasıl Ortaya Çıktı?

Ortağım Jordan ile tanışma hikayemiz 2015’e dayanıyor. Ben Vodafone Avustralya’da, o da PayPal’da çalışırken masanın iki tarafında iş ortağı olarak tanıştık. Daha sonra 2017’de Avustralya’nın en büyük ICO’larından Synthetix’te beraber çalışmaya başladık. Ben Head of Product olarak görev aldım o da VP of Partnerships olarak görev aldı.

2018-2020 yılları arasında DeFi tarafındaki gelişmeleri çok yakından takip etme şansımız oldu, zira Synthetix DeFi yapı taşlarından birisiydi. 2021’de DeFi platformlarının olgunlaşıp büyük yatırımcıları da çekmesiyle, arka tarafında DeFi’a bağlı ancak son kullanıcılara odaklanan bir uygulama yapmaya karar verdik.

2021 yılı sonunda Coinbase’in liderlik ettiği bir yatırım turuyla da şirketimizin kurulumunu tamamladık. Block Earner’ın yatırımcıları arasında kripto para camiasının çok yakından tanıdığı isimler ve melek yatırımcılar da var. Örneğin Avalanche’tan Emin Gür Sirer, Aave Kurucusu Stani, Sythetix Kurucusu Kain ve Balancer Kurucusu Fernando gibi. Hepimizin amacı DeFi’ı son kullanıcılarla buluşturmak.

Peki Block Earner Kullanıcılarına Ne Sunuyor? Neyi Vadediyor?

Gelecek 5-10 şene içinde geleneksel finansın blockchain finans ile direkt olarak entegre olacağını ve son kullanıcıların farkında olmadan DeFi platformlarını ve tokenlarını kullanacağını öngörüyoruz.

Her ne kadar herkesin DeFi ile kendi cüzdanlarıyla etkileştiği bir dünya arzu etsek de bu geçiş çok hızlı olmayacak. Biz de burada devreye giriyoruz ve kullanıcılara blockchain finans uygulamalarına direkt erişim sağlamayı hedefliyoruz. İlk lansmanını yaptığımız ürünler saving/birikim ürünleri, ancak DeFi ve blockchain finanstaki diğer ürünleri de kullanıcılarımıza sunacağız. Türk kullanıcılarımız, ilk etapta USDC, Paxos Gold, BTC ve ETH üzerinden getiri sağlayabilecek.

Peki İlk Etapta USDC, Paxos Gold, BTC ve ETH Üzerinden Getiri Sağlayabilecek Olan Türk Kullanıcılarınız Neden Block Earner’a Güvenmeli?

Güvenlik konusunu 4-5 ana başlıkta konuşabiliriz:

  1. Kullandığımız assetler
  2. Seçtiğimiz DeFi platformları
  3. Seçtiğimiz kurumsal partnerler
  4. Bilgi ve veri güvenliği adımlarımız
  5. Lisans ve regülasyona uyum

Bu başlıkları kısaca özetleyeceğim, kullanıcılarımız da web sitemizden daha fazla bilgi bulabilirler.

Kullandığımız assetler: Bu konuda anaparanın korunması ilk önceliğimiz. Bu sebeple ilk başta seçtiğimiz tokenları buna göre seçtik. Örneğin USDC ve PAX GOLD %100 karşılığı bulunan tokenlar.

Kripto para tarafında da BTC ve ETH ilk etapta seçtiğimiz kripto paralar, hem market büyüklüğü hem de likidite anlamında.

Seçtiğimiz platformlar çok hassas olduğumuz bir konu ve sadece bağımsız kuruluşlarca kontrat denetimi yapılmış uygulamalar Aave ve Compound ile işe başladık.

Kurumsal partnerlerimiz de çok hassas davrandığımız bir konu hem onchain hem offchain analizlerle 3. parti uygulamalara erişim yapıyoruz.

Bilgi ve veri güvenliği konusunda da örneğin KYC tarafında sektörünün en iyi şirketlerinden Onfido ile çalışıyoruz, hem ISO hem de SOC 2 sertifikalı bir kuruluş.

Son olarak Block Earner Avustralya’da lisanslı bir kuruluş. Türkiye’de de lisans olayının netleşmesini dört gözle bekliyoruz.

Peki Sizi Rakiplerinizden Ayıran Nedir? Bu Piyasada Nasıl Bir Fark Yaratmayı Planlıyorsunuz?

Türkiye’de aslında birebir rakibimiz yok. Genel olarak ise kripto varlıklardan sabit ya da değişken getiri oranlarıyla kazanç imkanı sağlamak, sadece bizde olan bir özellik değil. Ancak, bizim farklılaştığımız alan USDC, PAXG gibi güvenli stabil dijital varlıklara yatırım yapma imkanı vermemiz ve bunun yanında Aave ve Compound gibi DeFi platformlarına direkt erişim sağlamamız.

En önemli konu ise kullanıcı deneyimimizin kripto para kullanıcılarına değil tüm herkese hitap etmesi.

İkinci Tur: Katılımcı Soruları

Müşteri hizmetleri desteği, her kullanıcının zaman zaman ihtiyaç duyduğu bir departmandır. Kullanıcılarınızın 7/24 rahatlıkla ulaşabileceği ve sorunlarını en kısa zamanda çözen bir destek departmanınız var mı?

İlk etapta kullanıcılarımız web app ve mobile app ile platforma erişecekler. Avustralya’da çok yoğun bir şekilde geliştirmeler yapıldığı için ürün tarafında çok fazla bir sorun ile karşılaşacağımızı düşünmüyoruz.

Servis tarafında ilk etapta bir ticket sistemi ile çalışmaya başlayacağız ancak 2023 yılında canlı destek servisini de devreye alacağız.

Bildiğiniz üzere Do Kwon’un denemiş olduğu bir stablecoin projesi mevcuttu. Fakat stablecoin olmaktan çıkıp, 1 doların bayağı altına düşmüştü. Aynı durum USDC’de olursa, kullanıcılarınıza ne gibi imkanlar sunuyorsunuz? Dengeyi sağlamak için bir çözümünüz var mı?

Maalesef UST piyasa için çok kötü bir deneyim oldu. Biz ilk kuruluş aşamasında algoritmik stablecoinlere platformda yer vermeme kararı verdik. USDC seçimimizin nedeni düzenli olarak bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmesi.

USDC halihazırda nakit ile desteklendiği için 1:1 dönüştürme mümkün, arz talep dengesine göre 1 USDC’nin 1 USD altında veya üstünde borsalarda işlem görmesi bazen olabiliyor ancak USDC her zaman 1:1 olarak USD’ye çevrilebilir durumda. Block Earner da bu kuruluşlardan bir tanesi.

Yakın zamanda bir kampanya başlattınız ve ülkemizde gerçekten çok fazla rağbet gördü. Bu kampanya hakkında detaylı bilgi verir misiniz? Nasıl faydalanabiliriz?

Su an kullanıcılar için 2 tane kampanya mevcut:

Birincisi erken kayıt kampanyası, kullanıcılar lansman öncesi kayıt yaptırarak platform açıldığında ilk yatırımlarında 200 TL’ye kadar bonus kazanabilecekler.

İkincisi de referans kampanyamız. Bu kampanya ile de çevrenizdeki herkese 100TL ile giriş yapabilecekleri bir referans linki gönderip siz de 100 TL kazanabilirsiniz. Bu kampanyada da 10 bin kullanıcı sınırımız var ancak kişi başına bir sınır yok.

Kampanyaların koşulları web sitemizde bulunuyor.

Elinizi çabuk tutun derim 🙂

Block Earner projesinin DeFi’ın geleceğine sağlayacağı katkılardan bahseder misiniz? Daha fazla kişinin geleneksel bankacılık yerine yeni nesil bankacılığı kullanması için ne yapacaksınız?

DeFi uygulamaları bildiğiniz üzere geleneksel finans uygulamalarının karşılığı uygulamalar, en büyük fark ise herkese açık olmaları. Ancak burada bir ama tarafı var, maalesef herkes DeFi uygulamalarını kullanacak kadar teknolojik kapasiteye sahip değil.

Block Earner ile amacımız ilk etapta saving dediğimiz uygulamalardan başlayarak daha sonra yatırım ve kredi gibi diğer DeFi ve blockchain finans uygulamalarını da kullanıcılara sunmak.

Block Earner’in ekibi tamamen uluslararası bir ekip olarak görünüyor. Peki Türkiye pazarına özel ilgi göstermenizin, CEO’nuzun Türk olması haricinde sebepleri bulunuyor mu?

Block Earner ilk olarak Avustralya’da kurulmuş bir şirket. Avustralya’da hem kripto para hem de para transferi lisanslarına sahip. Türkiye’de de şirketimiz var ve Avustralya’daki grup şirketine bağlı şekilde.

Türkiye birkaç sebepten dolayı bizim için çok ilginçti. Birincisi evet ben Türk’üm ve sanırım yurt dışındaki her Türk’ün hep kendi ülkesine bir şekilde geri dönme veya orada bir şeyler yapma gayesi vardır.

İkincisi enflasyonun OECD ülkelerinde en yüksek olması bizim için ilk yabancı pazar olmasını kolaylaştırdı. Zira çözdüğümüz problem çok büyük. Üçüncüsü, Türkiye en büyük kripto para pazarlarından birisi ve Avrupa’ya açılmak için de çok elverişli.

Üçüncü Tur: Twitter Soruları

Block Earner Avustralya merkezli bir kuruluş. Peki, Türkiye’de bir ofisiniz var mı? Lisanslama ve yetkilendirme açısından gerekli izinlere sahip misiniz?

Türkiye’de hem ayrı bir şirket olarak varız, hem de resmi bir yazışma adresi ve ofisimiz mevcut. Web sitemizden detaylara dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Lisans ve yetkilendirme konusu Türkiye’de şu an için hâlâ netleşmiş değil, herhangi bir kripto para regülasyonu yok ancak üzerinde çalışmalar devam ediyor, biz de gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Avustralya’da Block Earner “Dijital Para Borsası ve Bağımsız Para Transferi Sağlayıcısı” olarak lisanslanmış bir şirket, Türkiye’de regülasyon ile ilgili herhangi bir adım atıldığında Block Earner TR olarak biz de mutlaka bu hareketin içerisinde yer alacağız.

Projenize katılmaları için kripto para dışı yatırımcıları çekmek için herhangi bir planınız var mı?  Çünkü bir projenin başarısı, kripto para dünyasına henüz girmemiş daha fazla yatırımcıyı kendine çekiyor.  Kripto paradan bağımsız alanda projeniz hakkında farkındalık yaratma planları nelerdir?

Block Earner olarak tam da kendimizi konumlandırmak istediğimiz alanlardan biri, kripto para sektöründe de güvenle yatırım yapmanın mümkün olduğunu anlatmak ve kripto para sektörüne dahil olmamış yatırımcılarda da bu farkındalığı oluşturmak. Sağlamış olduğumuz güvenilir altyapı ve kolay kullanılan arayüz ile doğru yatırım araçlarını insanların erişimine sunmak istiyoruz.

Block Earner’da kullanıcılara sabit getiri avantajı sunuyorsunuz. Peki verdiğiniz sabit getiri oranlarının karşılığını nasıl sağlayacaksınız?

Sabit ve değişken getiri şeklinde iki farklı ifade kullanıyoruz. Yatırımlarımız için, değişken getiri direkt olarak DeFi platformlara erişim sağlayıp yatırımlarınızı değerlendirmenize imkan vermektedir. Sabit getiri ise Block Earner olarak yapmış olduğumuz kurumsal anlaşmalarla global ve büyük ölçekli CeFi borsalarda kullanıcılarımıza özel elde ettiğimiz avantajlı getiri oranlarından faydalanma imkanı sunmaktadır.

İnsanlar işlem hızından endişe duyuyor. Platformunuz ne kadar hızlı ve güvenli? Kullanıcı sayısı artarsa, platform üzerindeki işlemler tıkanır mı? Bu gibi sorunlara karşı çözümleriniz var mı?

Çok ciddiye aldığımız ve üzerine oldukça mesai harcadığımız bir konu bu. Veri güvenliği ve varlık güvenliğinin korunması için sürekli ilgili altyapımıza yatırım yapıyor ve global denetim kurumlarıyla sertifikasyon için iş birliği yapıyoruz.

Veri güvenliği ile ilgili ISO 27001 sertifikasyonu için çalışmalara başladık, ayrıca varlık güvenliği ile ilgili siber saldırılara karşı varlıklarınızı güvence altına alacak bir sigorta projesini de aktif olarak yürütmekteyiz. Block Earner’daki varlıklarınızı siber saldırılara karşı sigortalamak ve güvence altına alabilmek için çalışıyoruz, bu alanda ilk ve öncü olacak bir ürün hazırlığı içerisindeyiz.

Platformunuzda onu pazarda öne çıkarabilecek en çok vurgulanan özellik nedir?  Block Earner TR yeni başlayanlar için mi yoksa sadece kripto para uzmanları için mi açık?

Neden Block Earner? sorusunun 3 temel cevabı var benim için;

  1. Güvenli yatırım
  2. Rekabetçi getiri oranları
  3. Kullanımı kolaylığı ve şeffaflık.

Bu 3 özellik ile ilgili de gerekli bilgileri oturum süresince detaylı aktarmaya çalıştık. Arayüzümüzün kullanım kolaylığı ve getirilerinizi şeffaf bir şekilde sürekli takip edebilme özelliğiyle birlikte her kesimden yatırımcıyı platformumuzda görmek için sabırsızlanıyoruz.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version