Muhabbit

Block.one EOS Ağındaki Oylamalara Katılacak

Block.one sahip olduğu toplam arzın yüzde 10’unu karar verme mekanizmasına dahil edecek.

blockone

Block.One Mayıs ayı itibariyle ağın özelliklerini çok daha aktif bir şekilde kullanmaya başlayacağını duyurdu. Karar alma mekanizması için oy ve staking işlemlerine çok daha fazla katılımcının dahil olması sağlanacak.

Block.one Oy Kullanacak

Bu adımın ağın güvenliğini artırmak ve yapıcı katılım sağlamak amacıyla ortaya atıldığı belirtilmekte.

EOS topluluğu içerisinde uyum ve ilerlemeyi teşvik etmek amacıyla başlatacağımız bu hareketle, yakın zamanda birçok kamu kurumu ile gireceğimiz etkileşimin çerçevesini belirlemeyi hedefliyoruz.

EOS 2017 yılında yaptığı ICO ile 4 milyar $’lık bir satış gerçekleştirmişti. Bu satış ile birlikte ise toplam EOS (EOS) tokenlerinin yüzde 10’u Block.one tarafından tutulmuştu. Kurum ise karar alma işleminde bu tokenleri kullanmıyordu.

Bildiğiniz üzere EOS karar alma mekanizması olarak delegated proof of stake (DPoS) algoritmasını kullanmakta. Bu algoritma ile birlikte kişiler proof of work algortmasındaki yaptığı iş kanıtının aksine, sahip olduğu token miktarı kadar karar alma mekanizmasında söz sahibi olmakta.

İlk Adım Blok Üreticileri İçin Gelecek

Block.one tarafından yapılan açıklamaya göre ilk adım olarak “blok üreticileri” için oy kullanmaya başlayacak.

Başlangıçta oy sistemini blok üreticilerinin ağa olan katkısını göstermek ve EOS topluluğundaki bu üreticilerin verimliliğini artırmak adına Block.one, oy hakkını kullanacak.

 

Block.one sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre en iyi 21 blok üreticisi toplam EOS arzının yüzde 30’undan oy hakkı almakta. Bu noktada oylamalara katılmaya hazırlanan Block.one yüzde 10’luk oy hakkı sağlayan tokenleri ile birlikte ağda büyük söz hakkına sahip olacak. Bu durum ise ağdaki alınacak kararların sonucunu ciddi derecede etkileme olasılığına sahip.

Block.one’ın karar verme mekanizmasına dahil olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version