Muhabbit

Blockchain Avustralya Bünyesine Yeni CEO Atadı

Blockchain Avustralya’ya yeni bir CEO atandı ve ülkenin ulusal blockchain yol haritasında önemli bir rol izleyecek.

Blockchain Avustralya CEO’su Steve Vallas, ülke içinde blockchain teknolojisine olan güveni arttırmaya ve işletmeler ile hükümetler arasında blockchain teknolojisinin kullanılabilirliğini arttırmaya odaklanacağını açıkladı.

Son 5 yılda oluşumu yöneten Nick Guirietto’nun yerini alan Vallas, birden fazla üniversitede danışmanlık yaptı ve bir çok hızlandırma programı için endüstri koçu olarak görev yaptı. Ayrıca Vallas, Avustralya menşeli pazarlama şirketi Honey Digital’in kurucusudur.

Yeni Bir Bakış Açısı

Vallas görev sürecinde, endüstriyel liderlerin bu teknolojiye olan güvenini istikrarlı bir şekilde geliştirmek istediğini söyledi.

Bir çok insan blockchain teknolojisine sığ bir gözle bakıyor. Bu görüşün sebebi, 2017 yılında yaşanan dolandırıcılık girişimleri ve kötü planlanmış projelerin başarısız olması.

Vallas ayrıca, insanların blockchain teknolojisi hakkında bildikleri tek şey, kripto para birimleri olduğunu söyledi. Vallas, blockchain teknolojisinin genellikle tedarik zinciri, perakende satışlar ve yasal sektöre katkıları gibi diğer alanlara uygulanabilirliği hakkında pek bir fikirleri olmadığını belirtti.

Doğru Yer Doğru Zaman

Vallas, birçok endüstrinin corona virüs pandemisinden zarar gördüğünü fakat blockchain endüstrisinin bundan yararlanabilecek olan bir kaç sektörden biri olduğunu söyledi.

Corona virüs pandemisi, sistemin dönmekte olan çarklarının kusurlarını ve blockchain teknolojisinin potansiyelini gösterdi. Geçtiğimiz aylarda problem yaşayan sektörlerden sadece biri tedarik hatlarıydı. Ve bu durum ile birlikte kuruluşlar, geleneksel çözümlerden farklı çözümlere geçiş sürecine girecek.

Blockchain Avustralya’nın Yol Haritası

Bu yılın Şubat ayında Avustralya Sanayi Bakanlığı, Ulusal Blockchain Yol Haritası’nın kendilerine sunacağı potansiyeli değerlendirmek amacıyla, yeni bir ulusal strateji oluşturdu.

Vallas, sektör liderleri ve hükümet yetkilileri ile birlikte bu potansiyeli en iyi şekilde kullanabilmek adına “Blockchain Yol Haritası” üzerinde çalışacak.

Vallas, bunun gerekli bir durum olduğunu düşünüyor ve pek çok kişinin bu teknoloji üzerine çalışmaya istekli olmasını memnuniyetle karşılıyor.

Hükümet tarafından, hem devlet hem de federal anlamda blockchain teknolojisi ile ilgili ilk ciddi etkileşimin içine girdik. Geçtiğimiz ay Başbakan Scott Morrison, blockchain teknolojisinin dikkate değer ve ciddiye alınması gereken bir teknoloji olduğunu açıklamıştı.

Bildiğiniz üzere, blockchain teknolojisinin kullanım alanı neredeyse sınırsız. Bu potansiyeli değerlendirmek isteyen ülkeler birer birer kendi ulusal planlarını hazırlamakta.

Son Yazılar

Exit mobile version