Muhabbit

Blockchain.com 83 Milyon Cüzdan Kullanıcısına Domain Adı Sağlamayı Planlıyor

Blockchain.com yeni ortaklığıyla 83 milyon cüzdan sahibine domain ismi verecek

Blockchain.com şirketi, 2011’de ilk Bitcoin block explorer’ı piyasaya sürmesiyle birlikte kripto para alanında öncü oldu.

Blockchain.com 10 Haziran 2022 Cuma günü yaptığı duyuruda, Web3 dijital kimlik şirketi Unstoppable Domains ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

İki şirket “.blockchain” olarak adlandırılacak ilk markalı üst düzey domainin piyasaya sürüleceğini açıkladı. Blockchain.com, ilerleyen haftalarda 83 milyon kullanıcısının ücretsiz bir .blockchain domain ismi oluşturabileceğini açıkladı.

Domain isimleri uzun alfabetik kripto para cüzdanların yerini alabilir. Örnek olarak kişiler fonlarını uzun adresler yazmak yerine “sarah.blockchain” adresine yollayabilir. Ayrıca isim içeren adresler, merkeziyetsiz uygulamalarda, pazar yerlerinde, metaverse uygulamalarında ve sosyal medya platformlarında da kullanılabilir.

Blockchain.com yöneticisinden açıklamalar geldi

Blockchain.com’un Baş İşletme Sorumlusu Lane Kasselman, yeni .blockchain özelliğinin, şirketlerin velayeti kendinde olan cüzdanlarından yararlanan milyonlarca kullanıcının işini kolaylaştıracağına inanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Kasselman şunları söyledi:

“.blockchain domain adı ile birlikte, kullanıcılarımız e-posta gönderdikleri gibi kolayca kripto para gönderip alacaklar, aynı zamanda Web3 kimliklerine de sahip olabilecekler. Unstoppable Domains ile ortaklığımız ilk özel üst düzey domainini (TLD) oluşturmamızı sağlayacak. Ayrıca bize, milyonlarca Blockchain.com cüzdanı kullanıcısına eşsiz bir .blockchain ismi paylaşma şansı tanıyacak.”

Cuma günü Unstoppable Domains yaptığı açıklamada .blockchain domainlerinin şirket sitesi aracılığıyla dağıtılacağı bildirdi. Ayrıca domain ismi bir kez NFT olarak alındığında isim kullanıcı tarafından sonsuza kadar tutulacak.

Şirket, NFT domain adlarını mint etmek için Polygon blok zincirinden yararlanacak ve adla ilişkili mint ücreti olmayacak.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version