Muhabbit

Blockchain.com, Singapur Merkez Bankası’ndan Lisans Aldığını Duyurdu!

Birçok kripto para şirketi ülkeden onay almaya başladı.

Popüler kripto para borsası Blockchain.com, faaliyet alanlarını genişletmeye devam ediyor. Kamuoyuna yansıyan yeni bilgilere göre Blockchain.com, Singapur’da faaliyet gösterebilmek adına, Singapur Merkez Bankasından (MAS) bir ön onay aldı.

Bu lisansa, Büyük Ödeme Kurumu Lisansı adı veriliyor ve alıcıların Dijital Ödeme Tokenı (DPT) hizmetlerini kullanmalarına yardımcı olacak Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında yer alan önemli bir finansal lisans olarak yorumlanıyor. Bu lisansa sahip şirketlerin Singapur’da hizmet sunmalarına izin veriliyor.

Singapur Merkez Bankası bu tür özel lisansların alınmasının oldukça zor olduğunu belirtiyor. Bu konuda sert ve zorlayıcı olunmasının sebebinin ise Singapur’un “kripto paralardan sorumlu küresel bir merkez” olma gayesine dayandığı belirtiliyor.

Blockchain.com almış olduğu bu lisans ile ülkede faaliyet göstermek üzere onay alan diğer finansal şirketlerin arasına katılmış oldu. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce de önde gelen kripto para borsalarından Coinbase de Singapur’da faaliyet gösterebilmek adına lisans almıştı.

İlgili Haber: Kripto Para Borsası Coinbase, Singapur’da Faaliyet Lisansı Aldı!

Bunun yanında, kripto borsaları DBS Vickers ve Independent Reserve, dijital ödeme çözümü sağlayıcısı FOMO Pay ve kripto para dostu ödeme uygulaması Revolut gibi şirketlerinde, ülkede faaliyet lisansı aldığı biliniyor.

Blockchain.com CEO’su ve Kurucu Ortağı Peter Smith, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Blockchain.com, Singapur Para Otoritesini, inovasyonun gelişmesine izin verirken kripto para endüstrisi gözetimine öncelik veren şeffaf düzenleyici süreci konusunda tebrik ediyor.”

Singapur, Küresel Merkez Olma Yolunda

Singapur’daki blok zinciri girişimleri üzerine konuşan, Singapur’un Başbakan Yardımcısı Heng Swee Keat, Singapur’un, blok zincirlerini ve dijital varlık endüstrisini barındırdığı ve benimsediği görüşünde. Keat ayrıca, Singapur’un Web 3.0 topluluğunun büyümesini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için dijital varlık şirketlerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu da belirtiyor.

Singapur’dan lisans almak için birçok şirketin başvuruda bulunduğunu söyleyen Keat, geçtiğimiz ay Singapur düzenleyicisinden Triple A, Hodlnaut, Coinbase ve Paxos gibi kripto para şirketlerinin lisans aldığını belirtti. Singapur merkezli şirket olan Chintai’nin de Sermaye Piyasası Hizmetleri Lisansı aldığını açıkladı.

Singapur’un kripto para dostu konumu ile ilgili bir açıklama da dijital varlık platformu Anchorage Digital Kurucu Ortağı ve Başkanı Diogo Mónica tarafından yapıldı. Mónica, Singapur’un güçlü düzenleyici ortamına ve bir kripto para merkezinin ortaya çıkışına, Asya pazarlarına bir “atlama noktası” olarak seçme motivasyonu olarak işaret etti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version