Muhabbit

Cybervein, ‘Havacılık Şehri’ Projesi İçin Çin İle Ortaklık Yapacak

Çin’in, Hainan Wenchang Uluslararası Havacılık Şehri blockchain desteği ile kurulacak.

Çin Havalimanı

Blockchain firması CyberVein,”havacılık akıllı şehri” oluşumunda blockchain destekli bir yönetişim sistemi oluşturmak için Çin hükümeti ile ortaklık yapacak.

Singapur merkezli blockchain veri firması CyberVein, Çin’in Hainan Wenchang Uluslararası Havacılık Şehri’nin inşasına katılan diğer 12 büyük firmadan biri oldu.

İnşaat, daha önce Çin’deki tek kıyı bölgesi olan ve 23 Temmuz 2020’de Çin’in Tianwen-1 Mars sondasını taşıyan Long March 5 roketinin fırlatıldığı Wenchang Uzay Fırlatma Alanı’na ev sahipliği yapmıştı.

Şehir, Çin’in ilk havacılık kültür ve turizm şehri olarak tanımlanmıştı. Ayrıca, Çin uzay aracı ve uydu fırlatma görevlerinde kullanılmak üzere havacılık ürünleri ve destek hizmetlerinin geliştirilmesi için bir merkez olacak.

12 milyon metrekarelik alana sahip olacak tesis, ülkenin ilk havacılık süper bilgi işlem merkezine ev sahipliği yapacak. Blockchain firması CyberVein bir çok alanda teknoloji geliştirmesi yapacak. Bunlar arasında uydu ile uzaktan algılama ve yüksek hassasiyetli konumlandırma teknolojisi de yer alacak. Şirket tüm bu projeler ile birlikte toplamda 40 farklı teknolojik alanın geliştirilmesine odaklanacak.

CyberVein, Fortune 500 şirketleri Huawei ve Kingsoft Cloud da dahil olmak üzere bir çok  büyük Çinli firmalarla birlikte çalışacak. Ayrıca Şirket, şehrin Akıllı Beyin Planlama ve Tasarım Enstitüsü’nün gelişimini desteklemek için blockchain, yapay zeka ve büyük veri teknolojilerinden yararlanacak.

CyberVein açıklanan bir veriye göre, “Akıllı Beyin“, organizasyonu ile şirketin kentsel kamu kaynaklarını organize etmek için gerçek zamanlı verileri işleyecek. Ayrıca bu proje firmanın tescilli teknolojisine dayanan veriye dayalı bir yönetişim sistemi olan birincil projesi. Bununla birlikte, yönetişim modelinin geliştirilmesinde blockchain’in nasıl kullanılacağına ilişkin birkaç ayrıntı kamuoyuna açıklandı.

Ticaret Şehri Hainan

Şehrin gelişimi, Hainan’ın 2050 yılına kadar küresel olarak önemli bir serbest ticaret limanına dönüşmesini amaçlayan devasa bir altyapı programı olan ‘Serbest Ticaret Limanı’ geliştirme girişiminin bir parçası. 

Ayrıca Çin tüm bu çalışmalar kapsamında, 2016 yılından itibaren hükûmet ile ortak çalışmaya başlayan blok zinciri noter onay hizmeti Factom ile birkaç yıldır akıllı şehirler geliştirmek için en iyi dağıtılmış defter teknolojisi ekipleriyle ekip kurmaya çalışıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version