Muhabbit

Blockchain Milyarderleri Listesi’nde CEO Rüzgârı! FTX, Binance Ve Niceleri!

Hurun’un 2020 Blockchain Milyarderleri Listesi’nde hangi CEO’lar var?

bitcoin milyarder

Hurun, geçtiğimiz Salı günü (02.03.2021) 2020 Global Zenginler Listesi’ni yayımladı. Listede dikkat çeken nokta ise servetini kripto para borsalarından, yatırımcılardan veyahut madencilikten elde eden Blockchain Milyarderleri oldu.

2020 Global Zenginler Listesi’nde şu anda tam tamına 17 Blockchain milyarderi bulunmakta. Geçtiğimiz 2019 yılında bu rakam 6’ydı. Yani 2020 yılında 11 isim daha Blockchain endüstrisinden milyarlar kazandı.

Peki Kimler Var?

2020 Global Zenginler Listesi’nde Blockchain tabanlı milyarderlerde kimler yok ki! Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ve Binance’in CEO’su Zhao Changpeng başı çeken isimler olarak listede yer alıyor.

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, 100 milyar dolar değerinde olduğu düşünülen kripto para borsasının başındaki isim olarak 11,5 milyar dolarlık net bir değerle listenin başında yer alıyor.

FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried 10 milyar dolarlık servetiyle listenin ikinci sırasında yer alırken, Binance’in CEO’su Zhao Changpeng 8 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer alıyor.

Blockchain Milyarderleri Listesi, Kaynak: Hurun

İlk üçün dışında önemli girişimlere imza atmış isimlere bakıldığında Winklevoss ikizleri 2,8 milyar dolarlık servetleriyle yedinci sırada yer alıyor. Bloq’un kurucu ortağı Matthew Roszak ve MicroStrategy’nin kurucu ortağı Michael Saylor 2,4 milyar dolarlık servetleriyle dokuzuncu sırayı paylaşıyorlar.

Hurun Report’un listesinde, yokluğuyla göze çarpan bir isim de vardı. Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto… Tahmini 50 milyar dolarlık servetle listenin başında olması gereken Nakamoto kimliği bilinmediği veyahut belirlenemediği için listeye dahil edilmemiş.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version