Muhabbit

Blockchain Oyun Şirketlerinden Valve’e Açık Mektup!

Blockchain oyun şirketleri, Valve’ın aldığı bu kararı tersine çevirmek adına geçtiğimiz gün açık bir mektup yolladı.

blockchain

steam

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Valve, blockchain oyun şirketlerinin geliştirdiği oyunları Steam üzerinden kaldıracağını açıklayan bir gönderi yayımlamıştı.

Bunun ardından birçok blockchain oyun şirketi, Valve’ın aldığı bu kararı tersine çevirmek adına geçtiğimiz gün açık bir mektup yolladı.

Fight for the Future, Enjin ve The Blockchain Game Alliance ve 26 farklı blockchain oyun şirketi bir olarak Valve’dan NFT’ler de dahil olmak üzere Web3 teknolojisine getirilen yasağın kaldırılmasını istiyor.

Şirketler, “Blockchain teknolojisini, DAO’ları ve NFT’leri kullanan Web3 tabanlı oyunlar, oyuncu deneyimini olumlu yönde geliştirecektir. Ayrıca bu şekilde oyuncular, yeni bir ekonomik düzene adım atacaktır.” şeklinde bir açıklama yaptı.

2003 yılında hayatına başlayan Steam, günlük 17 ila 24 milyon aktif kullanıcısıyla PC oyunları için en popüler uygulamalardan biri.

Steam Yasağı Blockchain Oyunlarını Etkiliyor!

Steam platformunun bu yasağı, blockchain oyunlarının pazarlama stratejilerini derinden etkiliyor.

Geçtiğimiz ay Steam, NFT’ler gibi değeri olan ögelerin, gerçek dünya değerine sahip olduğundan dolayı şirket içinde izin verilmediğini söyledi. Bununla birlikte şirket, blockchain oyunlarına yasak getirdi.

Şirketler ise Valve’ın kararına şu şekilde cevap verdi:

Web3 oyunları, Steam ekosistemine uyumlu, hızlı gelişen ve heyecan verici bir oyun kategorisi olmaya adaydır. Lütfen bu konudaki tutumunuzu değiştirmeyi ve blockchain teknolojisinin geniş alanda kullanımına izin vermeyi düşünün.

Tüm bunlar yaşanırken, Valve’ın rakip şirketi Epic Games’ten bir hamle geldi. Epic, platformunda blockchain teknolojisi ile geliştirilen oyunları memnuniyetle karşılayacağını açıkladı.

Sizce Steam’de blockchain oyunlarını tekrardan görebilecek miyiz?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version