Muhabbit

Blockchain Tabanlı IP Koruma Uygulaması Yatırım Aldı!

NEM Ventures, içerik üreticilerinin işine yarayacak bir ortaklığa imza attı.

Blockchain

Blockchain girişim sermayesi fonu NEM Ventures’ın içerik üreticilerine güvenlik sağlamak amacıyla, zaman damgası çözümleri sunmak üzere Symbol Blockchain platformundan yararlanan bir Şili şirketi olan SharpShark’a yatırım yaptığı bildirirdi. Ayrıca içerik üreticileri, bu ortaklık ile birlikte artık içeriklerini tokenleştirebilecekler ya da blockchain teknolojisi ile aktarabilecekler.

İçerik Üreticileri ve Blockchain Güvenliği

Rapora göre SharpShark, yazarlar, akademisyenler, gazetecilerden fotoğrafçılara ve sanatçılardan tasarımcılara kadar çeşitli içerik üreticileri için tasarlandı. Platform, metin ve görüntülere Symbol Blockchain’ine verilecek bir dijital imza oluşturacak. Veriler değiştirilemez bir şekilde saklanacak ve gizlilik politikaları ile tam olarak uyum sağlayacak.

SharpShark’ın ana kullanım örnekleri medya, akademi ve kullanıcılar tarafından üretilen içerik platformlarını kapsıyor. Şirket, yazarların ve gazetecilerin intihalleri tespit etmek, telif hakkı ihlallerini önlemek ve fikri mülkiyetlerinden bir portföy oluşturmak adına SharpShark’tan yararlanabileceklerini söyledi. NEM Ventures’ın kurucu ortağı Kailin O’Donnell konu hakkında şunları söyledi:

Mevcut zaman damgası çözümleri iyice azaldı ve telif hakkı teminatları çok maliyetli. SharpShark’ın dijital zaman damgası hizmeti, içerik üreticilerinin intihal ve telif hakkı ihlallerini tespit ederek çalışmalarındaki ahlaki ve hukuki haklarını korumayı amaçlar.

Daha öncelerde de belirttiğimiz gibi, blockchain teknolojisi dijital içerik üreticileri için en büyük zorluklardan birine büyük ölçüde yardımcı olacak gibi görünüyor. Artık içerik üreticileri bu tür çözümlerden faydalanarak telif haklarını ciddi bir şekilde koruma altına alabilecek.

Gittikçe hayatımızın her alanında hizmet göstermeye başlayan blockchain teknolojisi, ilerleyen günlerde acaba hangi yenilikçi fikirle karşımıza çıkacak?

Son Yazılar

Exit mobile version