Muhabbit

Blockchain Tabanlı Oyunlar İlgi Görmeye Devam Ediyor!

Blockchain tabanlı oyunlar kripto para dünyasında ilgi görmeye devam ediyor.

Blockchain Games muhabbit

Blockchain Games muhabbit

Kripto para sektörü ve Blockchain teknolojisi geliştikçe farklı sektörlerle de etkileşimlerinde artış meydana geldi. Sektörün benimsenmesinde önemli bir rol oynayan bu etkileşimler sanattan, oyuna ve hatta telif haklarına kadar geniş bir yelpazede gerçekleşmekte.

Özellikle NFT ve Blockchain tabanlı oyunlarda kullanılan token’lar son dönemlerde oldukça popüler. NFT alanında dünyanın birçok yerinden birçok sanatçı sanat eserinin “orijinal” formunu NFT hâline getirerek çeşitli NFT pazar yerinde satışa sunabiliyor. Sadece sanat eseri ile de kalmayıp ikonik bir cümle veyahut sosyal paylaşım platformu Twitter’da yayımlanan bir Tweet de NFT olarak satışa çıkartılabiliyor.

NFT kavramının sınırları keskin olmadığı gibi, birçok alandan NFT çıkartılması mümkün hâle geliyor. Bununla birlikte ticari marka sahiplerinin telif haklarının tokenize edilmiş lisanslarını NFT hâline getirerek Alibaba’nın yeni Alibaba NFT pazar yerinde satışa çıkartabiliyor.

Blockchain Tabanlı Oyunların Popülaritesi Artıyor!

NFT rüzgârı eserken Blockchain tabanlı oyunlar, tamamen merkeziyetsizleştirilmiş oyunlar veyahut kendi token’ını çıkartmış oyunlar da oldukça popüler hâle gelmeye başladı. Teknolojinin gelişmesi, benimsenmesi ile oyun sektörü de Blockchain teknolojisini tercih etmeye, Blockchain teknolojisinin güzelliklerinden yararlanmaya başladı.

Oldukça ilgi çeken Blockchain tabanlı oyunlardan biri de Nine Chronicles olmakta. Nine Chronicles, merkeziyetsiz, sunucusuz P2P oyunlarına güç sağlayan Blockchain core’u Libplanet desteğiyle çalışmakta. Nine Chronicles, asla kapatılamayan bir dünyada geçen bir fantezi MMORPG (Devasa çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu) olarak kayıtlara geçmektedir.

OKEx, yeni kurulan topluluğu OKEx GameFi Clan’ı kutlamak için şanslı bir çekilişte 300 Nine Chronicles davetiye kodu vereceğini açıkladı. 17 Ağustos ila 24 Ağustos arasında gerçekleşecek olan etkinlik dışında GameFi üzerinden birçok oyun token’ına erişim sağlanabiliyor. Bununla birlikte listelenen oyun token’larının spot alım satımları, kaldıraçlı ve perpetual işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

OKEx GameFi.

GameFi’de stop işlemleri desteklenen kripto paralar ise: Nine Chronicles’ın oyun token’ı Wrapped Nine Chronicles Gold (WNCG)’un USDT paritesi, Axie Infinity (AXS)’in USDT paritesi, DEAPcoin (DEP)’n USDT paritesi, Enjin coin (ENJ)’in USDT paritesi, Aavegotchi (GHST)’nin USDT paritesi, Decentraland (MANA)’ın USDT paritesi, The Sandbox (SAND)’ın USDT paritesi, Yield Guild Games (YGG)’in USDT paritesi olmakta.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version