Muhabbit

Blockchaincom’dan Lending Hamlesi Geliyor!

Yeni hamlesi ile Blockchain.com, perakende yatırımcılara lending hizmeti sunacak.

blockchain.com

Kripto para sektörünün büyük oyuncularından biri olam Blockchain.com, yeni ürünlerini duyurdu. İngiltere menşeli firma dünya genelinde, tüm müşterilerine açık olacak olan lending (kiralama) hizmetini duyurdu.

Borrow, (borçlanma) hizmetini başlattığını da duyuran firma, Bitcoin karşılığı müşterilerin Paxos Standard (PAX) borçlanabileceğini belirtiyor.

Başlangıçta “borrow” sadece Bitcoin karşılığı PAX olarak alınabilecek. Fakat yapılan açıklamada yakın zamanda farklı kripto paraların da kredi seçeneğine ekleneceği belirtiliyor.

Paxos Standard, (PAX) stablecoin dünyasında Tether’den (USDT) sonra önde gelen oyunculardan biri olarak konumlanıyor. Ek olarak market değeri baz alındığında PAX, 33’üncü kripto para olarak yerini almakta.

Kripto Para Hizmetlerini Yaygınlaştırmak

Blockchain.com kurucu ortağı Peter Smith, başlattıkları yeni çözümlerin sundukları hizmet grubunu önemli oranda genişlettiğini belirtiyor. Kirpto kredilerinin perakende yatırımcı için önemini vurgulayan Smith, bu sayeden küçük yatırımcının büyük yatırımcılar gibi hareket edebildiğini özellikte vurguluyor.

Bu sayede küçük yatırımcı, büyük yatırımcılar ile aynı hedeflere sahip olabiliyor.

PETER SMITH

Kripto Lending Hizmetleri Büyüyor

Blockchain.com’un “kurumsal lending” hizmeti 2019 Ağustos ayında piyasaya sürülmüştü. Firma Kasım 2019’dan Mart 2020’ye kadar toplan 120 milyon dolarlık kredi kullandırmış bulunuyor. Hatta lending hizmetinin başladığı Ağustos 2019’da, 10 milyon dolar kredi tek seferde kullanılmıştı.

Geçtiğimiz dönemde “Lending Nedir” yazımızda detaylı olarak “lending”i sizlere anlatmıştık.

Analistlere göre şirketin bu hamlesi gelişen sektörde geride kalmamak adına atıldı. Çünkü 2020 itibariyle kripto “lending” ve “loan” (kredi) hizmetlerinin sayısındaki artış bir hayli fazla. En son 5 Mart tarihinde yani geçtiğimiz hafta kripto ödeme şirketi BitGo, kripto kredisi hizmetini başlattığını duyurmuştu. Fakat BitGo, yakın zamanda kurumsal harici yatırımcılara bu hizmeti sunmayı planlamıyor.

Perakende yatırımcıya da “lending” ve “borçlanma” hizmeti verecek olan Blockchain.com’un bu hamlesi nasıl bir talep görecek hep birlikte göreceğiz.

Kripto kredisi kullanır mısınız?

Son Yazılar

Exit mobile version