Muhabbit

Blockchain’i Bozabilene 60 Bin Dolar Ödül

Elrond, iyi niyetli hackerlar tarafından strest testi altında!

Elrond Network CEO’su Beniamin Mincu, insanların blockchain zincirini bozmaları için ödül verecek. Mincu’nun asıl amacı ise daha güvenilir bir blockchain oluşturmak.

Bundan dolayı Transilvanya ağını kuran Mincu, 15 günlük kampanyasını başlatmış durumda. Mincu ve onun 24 kişilik geliştirici ekibi, “secure proof-of-stake” protokolünü açıklamasından iki sene sonra, kodlarına zarar verebilecek insanlara 60.000$’a varan ödüller verecek.

Mincu’nun “Battle of the Nodes: Unchained” isimli kampanyası ile hedefi, iyi niyetli bilgisayar korsanlarının, kötü niyetli bilgisayar korsanlarından önce her hatayı, olası saldırıları ve güvenlik açıklarını ortaya çıkarmak olarak görünüyor. Bu denemelerin sonucunda, ana ağın başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek.

Mincu, “Bu tür saldırlara ve stres testlerinde başarılı bir 15 günün sonunda, Elrond’un nihayet hazır olduğunu ve çalışmak için iyi bir durumda olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

Elrond’un 15 günlük test süreci, iyi niyetli hackerların ağı devre dışı bırakması ile birlikte sona erecek. Fakat henüz bunu başarmış kimse yok. Şu ana kadar Elrond’un güvenlik sistemi, 3 saldırıyı engellemiş durumda. Hackerlar, her ne kadar sistemi tamamen kapatamasalar da bir çok ufak tefek hatayı açığa çıkarmış durumda.

Mincu, ağı zorlayan hackerlara minnetini sunarken, “her gün hackerlar tarafından geliştirebileceğimiz noktaların raporunu alıyoruz” dedi.

Bu uygulamanın bir diğer amacı ise, Elrond’un “Mainnet Validator Slot” ile girmiş olduğu rekabet. Ayrıca, Elrond’un ilk 1500 node’unun yaklaşık %34’ü kusurları bulmaya çalışan iyi niyetli hackerlar için ayrılmış durumda.

Geçtiğimiz salı günü, iki farklı hacker grubunun üyelerine rastgele onaylayıcılık atandı. Bununla birlikte, Elrond’un saniyede 712’lik TPS oranı yakalandığı iddia edildi. Mincu’nun iddialarına göre ise, “böl ve fethet” mantığı ile çalışan sistemin, tam güçte çalışma potansiyeli ise tamı tamına 10.000 TPS.

Bildiğiniz gibi Elrond Network, geçtiğimiz aylarda Samsung ile bir oyun hakkında ortaklığa gitmişti. İsterseniz buraya tıklayarak ilgili haberi okuyabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version