Muhabbit

BlockFi Güvenlik İhlali Yaşadığını Açıkladı, Fonlar Güvende!

Kripto para kredi şirketi BlockFi, 14 Mayıs’ta güvenlik ihlali yaşadığını açıkladı. 

Kripto para kredi şirketi BlockFi, 14 Mayıs’ta güvenlik ihlali yaşadığını açıkladı.

Kripto para dünyasında bir ilk ve tek olduğu iddiasıyla iş hayatına atılan BlockFi, geçtiğimiz günlerde sisteminde bir güvenlik ihlali olduğunu ve veri kaybının yaşandığını açıkladı.

14 Mayıs’ta yaşanan ihlali 19 Mayıs’ta duyuran BlockFi, kullanıcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yaklaşık 1 saat süren ihlalde fonlara dokunulmadığı açıklandı. Ancak siber suçluların kullanıcıların yarısına yakınının e-posta gibi iletişim bilgilerinin yanı sıra hesap etkinliği gibi özel bilgileri ele geçirdiği açıklandı. Şirket sosyal güvenlik numaralarının veya resmî kimliklerin sızdırılmadığını aktardı.

BlockFi CEO’su Zac Prince olayla ilgili;

“Davetsiz misafir hesabınıza veya paranıza erişmesini sağlayacak hiçbir bilgiye erişememiştir. Ancak yine de şeffaflık politikamız nedeniyle bilmeniz gerektiğini düşündüğümüz için sizlerle paylaştık. Kripto paralarınız, şifreleriniz veya halka açık olmayanü özel kimlik bilgileriniz güvendedir.  BlockFi kullanan hiçbir kullanıcı veya şirketin fonu etkilenmemiştir, risk altında değildir.”

Ayrıca açıklamanın geri kalan kısmında da “Davetsiz misafir” oturumunun BlockFi’nin iç sistemine erişemeden sonlandırıldığı da açıklandı. Ayrıca açıklama bildirisinde;

“Güvenlik sistemimiz başta olmak üzere bütün sistemlerimizi sürekli gözden geçiriyor ve geliştiriyoruz. Bu sürekli gelişimin yanı sıra kripto para dünyasının siber güvenlik sorunlarına daha fazla katkıda bulunmak için aktif olarak araştırma içerisindeyiz.”

Son Yazılar

Exit mobile version