Muhabbit

Blokzincir Teknolojisi Türk Sinemasına Finansman Desteği Sağlayabilir mi?

WideAngle platformu, sinema ve dizi sektörüne finansman sağlamak için blokzincir teknolojisini kullanacak.

NFT-sinema

NFT-sinema

Türk sinemasının ve dizilerinin dünyaya açıldığı bu dönemde, teknolojiden faydalanıp sektöre finansman sağlamak amacıyla ‘WideAngle‘ adında bir platform kuruldu.

Türkiye’de birçok sinema sanatçısı blokzincir teknolojisi ile alakalı projeler sundu. WideAngle adlı platform, Türk sineması ve dizi sektörüne fayda sağlayacak bir projeye imza atıyor.

Projenin asıl amacı ise NFT’ler ile fonlama sistemi geliştirmek. Bu fonlama sistemi sayesinde sinema projesi olan ve finansman sağlayamayanlar için bir seçenek sunulmuş oluyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği, 41. İstanbul Film Festivali’nde 11 Nisan 2022 tarihinde Soho House’ta projenin tanıtımı için panel düzenlenecek.

Engin Altan Düzyatan: ”Bir projeniz varsa, işte biz bu bağlamda sizi yatırımcı ile buluşturuyoruz.”

Projenin kurucuları arasında bulunan ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, blokzincir teknolojisinin ve WideAngle’ın onu çok heyecanlandırdığını şu sözleriyle dile getirdi;

Elinde güvendiği iyi projesi olup onu çekecek finans bulamayanlar, sinema-dizi sektöründe yatırım yapmak isteyeni NFT’lerin teknolojik gücüyle buluşturma fikri muhteşem geldi ve hemen hayata geçirmeye karar verdik. Türk Sinemasında finansman sorununun giderilmesine önemli katkımız olacağını düşünüyorum. Dünyada zaten söz sahibi olan dizilerimizin kalitesi katlanarak artacaktır.’’ 

Birand Tunca; ”Bu proje, hayalleri yarım kalan insanlar için”

Yine projenin kurucu ortaklarından oyuncu Birand Tunca proje ile alakalı şunları aktardı;

Bu sektörde olup üretime uygun fikirlerini hayata geçirememiş, yaratıcılığı törpülenmiş onlarca tanıdığım insan var. Böyle daha binlerce kişinin hayallerinin yarım kaldığına eminim. Bu sektöre yatırım yapmak isteyenle yatırım almak isteyeni, Türkiye’den çıkan Wideangle ile buluşturuyor olmaktan son derece mutluyuz. 

Umut Tanyolu; ”Bireyler merkeziyetli sistemden kurtulmalı.”

Wideangle’ın kurucusu oyuncu Umut Tanyolu ise projeleri olan bireylerin merkeziyetli bir yapıdan kurtulması gerektiğini şu sözleriyle ifade etti;

Amacımız; sanatçı ve üreticilerin eşitlikçi bir düzende kendilerini ifade edecek projeleri geliştirmelerine olanak sağlamak. Projeleri merkeziyetçi bir yapının hapsettiği sınırlı bir dünyadan çıkartıp uluslararası görünürlüğe taşımak. Block zincir teknolojisini kullanarak fonlama ve gelir dağılımı mekanizmasını daha adil ve merkeziyetsiz bir forma kavuşturmak. Diğer platformlar ve üreticileri kucaklayacak onlara güvenilir bir altyapı sunabilecek bir alan yaratmak.

WideAngle’ın sinema projelerine finansman sağlamak için kurduğu bu sistem hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version