Muhabbit

BM Dünya Kadın Günü’nü Boss Beauties NFT Koleksiyonu İle Kutlayacak

Kadın liderliğinde gerçekleştirilen proje Birleşmiş Milletler’de sergilenmiş ilk NFT koleksiyonu olacak.

BM

Dünya kadınlar günü boss beauties

Kadın odaklı Ethereum NFT koleksiyonu Boss Beauties bire bir ilk projesi olan Boss Beauty Role Models’ı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde tanıtmaya hazırlanıyor.     

Yaklaşık 10,000 esere ev sahipliği yapan orijinal Boss Beauties koleksiyonu OpenSea’de parça başı 2.3 Ethereum (yaklaşık 95,000 Türk lirası) taban fiyatına satışa çıkarılıyor. Eylül 2021 tarihinde tanıtılan koleksiyon OpenSea’de satış gören tüm zamanların en popüler NFT koleksiyonları arasında 123. Sırada yer alıyor.

İlginiz çekebilir: NFT Nedir?

BM 2021 yılında DigitalArt4Climate isimli çeşitli sanatçıların iklim değişikliği temalı NFT’lerini yarıştırdığı bir yarışma düzenledi. Kazanan NFT’ler İskoçya’da gerçekleştirilen İklim Değişikliği Konferansı’nda sergilendi.

Birleşmiş Milletler

Role Models BM’nin İlk Kadın Temalı NFT Sergisi

Role Models, BM’nin sergilediği ilk NFT koleksiyonu olmasa da sergilenen kadın temalı ilk NFT koleksiyonu olarak dikkat çekiyor. Koleksiyonun, kadın sanatçıların eserlerine dikkat çekmesi bekleniyor. Kasım 2021 tarihli sanat piyasası araştırma şirketi ArtTactic raporuna göre Şubat 2020 tarihinden Kasım 2021 tarihine dek gerçekleştirilen NFT satışlarında eserlerin yalnızca %5’i kadın sanatçılara aitti. Tüm NFT sanatçılarının ise yalnızca %16’sının kadın olduğu belirtiliyor.

BM 8 Mart, 1975 tarihinden beri her sene Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü düzenli olarak kutluyor. Birleşmiş Milletler’in temel hedefleri arasında 2030 yılına kadar küresel cinsiyet eşitliğini sağlamak da yer alıyor. 2022 yılının kutlama hazırlıkları için BM 5th Element Group danışmanlık firması ile çalışıyor. Kutlamalar kapsamında Role Models NFT koleksiyonunun sergilenmesine ek olarak gün boyu panel ve seminerlerin de düzenlenmesi bekleniyor.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version