Muhabbit

BOJ Dijital Para Birimi Departmanına Yeni Başkan Atadı!

Japonya Merkez Bankası, Kazushigge Kamiyama’yı Dijital Para Birimi Departmanı’nın başına Atadı.

japonya merkez bankası

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Cuma günü, finansal inovasyonu benimsemeye yünelik küresel yönlenmeye ayak uydurma isteklerini hızlandırmaya karar verdi. Bu durum ile Japonya Bankası, en iyi ekonomistini merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerine araştırma yapan bir departmanın başkanı olarak atadı.

Kazushigge Kamiyama, CBDC’ler üzerinde diğer merkez bankaları ile ortak araştırmalar yürüten ve kripto para birimlerinin artan varlığının merkez bankalarını nasıl etkileyeceğini araştıran BOJ’nin ödeme ve uzlaşma departmanının başkanlığını yapacak.

Haber, BOJ’nin gelecekte kendi dijital parasını çıkarma fikrini hızlandırma kararının ertesinde geldi.

BOJ, son zamanlarda CBDC araştırmalarına odaklanan bir iş ekibi kurdu ve dijital para birimlerinin evrimini daha iyi anlamak için özel sektör uzmanlı aramakta.

BOJ’nin en üst düzey ekonomisti olan Kamiyama, ekonominin analizinde daha fazla veri kullanma çabalarına öncülük etmekte. Bu durum merkez bankasının corona virüs salgını ortasında ekonomiyi etkileyen değişimlerin yakalanmasına ve incelenmesine yardımcı olan bir yaklaşımdı.

BOJ, yaptığı açıklamada Seisaku Kameda’nın, Kamiyama’yı merkez bankasının en iyi ekonomisti ve istatistik başkanı olarak iyi iş çıkaracağına inandığını söyledi.

Japonya, kripto paralarla ilgilenen bir nüfusa sahip olmak ile beraber, kripto paralar ile ilgili hızlı aksiyon alma konusunda ihtiyatlı davrandı.

Ancak Çin’in CBDC geliştirilmesine yönelik istikrarlı ilerleyişi, hükümeti CBDC geliştirilmesi fikrine yakından bakmaya itti.

BOJ, kendi dijital para birimini çıkarmalarının acelesi olmadığını söylüyor. Fakat farklı ülkelerin merkez bankaları ile bu konuda sürekli bir temas halinde.

Yaşanan bu gelişmelere bakacak olursak, Japonya her ne kadar CBDC konusunda emekliyor gibi görünse bile önümüzdeki aylarda bir sürpriz ile karşı karşıya kalabiliriz.

Son Yazılar

Exit mobile version