Muhabbit

Bored Ape Yacht Club (BAYC) Sahipleri ApeCoin Alacak!

BAYC NFT sahiplerine airdrop geliyor!

APE token

Bored Ape Yacht Club (BAYC) ekosisteminde kullanmak üzere ApeCoin’i çıkartıyor. ApeCoin, oynadıkça kazan oyunlarında yerel tokenı olarak kullanılacak.

Yuga Labs ve Animoca Brands ortaklığıyla oyun üzerine yeni bir ekosistem kuruluyor. Bu sistemin yerel tokenı ise ApeCoin olacak. Eminem, Steph Curry, Jimmy Fallon ve Mark Cuban gibi ünlülerin de sahip olduğu BAYC NFT’lerine sahip olan herkese bu yeni tokendan airdrop yapılacak.

Yeni tokenın geliştiricisinin DAO’daki ApeCo olduğu ve özellikle Yuga Labs’tan ayrı bir oluşum olduğu belirtiliyor.

BAYC NFT sahiplerinin her biri yaklaşık olarak 10.000 ApeCoin alacak. Daha sonraki süreçte 1 milyar token daha piyasaya sürülecek.

BAYC ve ApeCoin Hakkında

ApeCoin DAO internet sitesine göre token dağılımı şu şekilde:

Toplam arzın

ApeCoin, Yuga Labs’tan ayrı üretilmiş olsa da Yuga Labs’ın ekosistemi için kullanılacak. Bu ekosistemde çıkacak olan yeni projeleri de kapsayacak.

Yuga Labs 2022 yılı içerisinde oyun geliştiricisi nWay ile bir blok zinciri oyunu çıkarmayı hedefliyor.

ApeCoin ayrıca yakın zamanda çıkması planlanan oyna-kazan oyunu Benji Bananas’ta kullanılacak. Benji Bananas’ın yapımcısı Hong Kong merkezli blok zinciri oyun şirketi Animoca Brands’tır. Animoca Brands ayrıca nWay’in sahibidir.

Animoca Brands’ın kurucu ortağı ve ApeCoin DAO yönetim kurulu üyesi Yat Siu ApeCoin hakkında şunları söyledi:

ApeCoin, NFT’lerin ruhunu temsil edecek bir tokendır. Başka bir anlamda mevcut NFT kültürünün ifadesi olacak.

Siu, ApeCoin’in Dogecoin gibi topluluk tarafından oluşturulan ve topluluğun değer verdiği bir token olacağını bununla birlikte NFT’leri ifade edeceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Siu, ApeCoin’in geleceği hakkında şunları söyledi:

ApeCoin kendi içinde oyunlara ve daha fazlasıyla başlayacak programları bulunuyor. BAYC topluluğunun daha önce başlattığı teknoloji ve kültür karışımını birleştiren enerji avantajı da bulunuyor. Ayrıca ApeCoin, NFT doğası nedeniyle çok daha geniş kitlelere ulaşacaktır.

Bored Ape Yacht Club NFT’leri 2021 Nisan ayında çıktığından beri çok büyüdü ve koleksiyonunu ünlüler almaya başladı. Son olarak BAYC NFT’si alan ünlü kişi Paris Hilton oldu.

Ayrıca Yuga Labs 12 Mart 2022 tarihinde CryptoPunks ve Meebits koleksiyonlarını satın aldığını duyurmuştu. Bu iki NFT koleksiyonunda da BAYC gibi ticari lisans çıkaracağını duyurdu.

ApeCoin Listelendi

ApeCoin 17.03.2022 saat 16:00’da büyük borsalarda listelendi. FTX, Binance, Gate.io ve Huobi gibi platformlarda listelendikten sonra ilk dakikalarda 40 doları kadar gördü. Sonrasında 10 dolar civarına sabitlendi. Listelendiği tüm borsaları buradan görebilirsiniz.

Fiyatlanmayla beraber dağıtılan airdrop haberleri de geldi. BAYC NFT sahiplerine kişi başı 10.000 APE token verilirken Mutant Ape Yacht Club (MAYC) sahiplerine ise 2 bin civarında APE verildi. Yapılan airdroplar sonrası NFT başına en az 20.000 dolar en fazla ise 100.000 dolar airdrop verildi.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version