Muhabbit

Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks’ı Satın Aldı

CryptoPunks ve Meebits koleksiyonlarını satın alan Yuga Labs’ın sonraki hareketi ne olacak?

En değerli ve büyük NFT koleksiyonlarından birinin arkasındaki isim Yuga Labs, CryptoPunks ve Meebits koleksiyonlarının fikir mülkiyeti haklarını Larva Labs’tan satın aldığını açıkladı.

Yuga Labs’ın yapacağı birinci işlem CryptoPunks ve Meebits sahipleri için tam bir ticari lisans çıkarmak olacak. Bu konu hakkında şirket şu açıklamalarda bulundu:

Yuga Labs, CryptoPunks ve Meebit markalarına ve logolarına sahip olacak. Kendi Bored Ape Yacht Club (BAYC) koleksiyonlarına yaptığı gibi yeni alınan koleksiyonların fikir mülkiyetini, ticari ve lisans haklarını NFT sahiplerine devredecek.

Yuga Labs 2021 yılının Nisan ayında BAYC koleksiyonunu başlatırken NFT sahiplerine, sahip oldukları görüntüleri istedikleri gibi ticari amaçlarda kullanması için lisans vermişti. Bunu kullanan girişimciler, markalar ve ünlüler birçok yerde BAYC NFT’lerini kullandılar.

BAYC görüntüleri Arizona Ice Tea reklam kampanyası ve Universal Music Group’tan Gorillaz esintili bir “metaverse grubu” da dahil olmak üzere çeşitli yerlerde kullanıldı.

Bored Ape Yacht Club’ın aksine CryptoPunks ticari amaçla kullanılamıyor

CryptoPunks’ın yapımcısı Larva Labs, NFT sahiplerine BAYC gibi bir ticari lisans vermedi. Bu da yatırımcılar arasında tartışmalara sebep oldu. Sonuç olarak 2021 yılının Aralık ayında fikir mülkiyeti anlaşmazlıkları gösterdi. 10 milyon dolarlık CryptoPunks NFT’si satışıyla sonuçlandı.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

NFT’ler 2021 ve 2022 yıllarına damgasını vurdu. Profil resimleri, müzik dosyaları veya oyun varlıkları gibi dijital varlıkların yasal haklarının blok zinciri üzerinde bulunmasını sağlayan NFT’ler, bu hakları sahiplerine verir. 2021’e damga vuran Bored Apes ve CryptoPunks’ın en düşük satış fiyatı 73 ETH’dir. (182.000 $)

Bored Ape Yacht Club

Bir süredir BAYC’ın CryptoPunks’ı satın aldığı dedikoduları vardı ancak resmi bir açıklama gelmemişti. Resmi açıklama yapan Yuga Labs ayrıca şunları belirtti:

Şunu açıkça belirtmekte fayda var. BAYC ekosistemi evrenimizin merkezinde olmaya devam edecek. BAYC koleksiyonu için iyi olan şeylerin CryptoPunks için de iyi olacağına inanıyoruz. Elimizdeki koleksiyonlar ile piyasada daha büyük bir yer almak istiyoruz. Onu parçalara ayırmak istemiyoruz.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version