Muhabbit

Bored Ape Yacht Club’ın Hem Discord’u Hem De Instagram’ı Hacklendi!

NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club’ın hem Discord sunucusu hem de Instagram hesabı siber saldırıya uğradı.

Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club’ın sosyal medya platformları hacklenmeye devam ediyor!

Bored Ape Yacht Club’ın Discord sunucusu ve Instagram hesabı siber saldırıya uğradı. Sunucu ve hesaptan sahte bir mintleme etkinliği linki paylaşıldı. Siber saldırıya uğramayan BAYC resmî Twitter hesabı, bugün (25 Nisan 2022) herhangi bir mintleme etkinliğinin olmadığını, linke tıklanmaması gerektiğini ve söz konusu hesapların hacklendiğini duyurdu.

Sahte Mint Linki!

Bored Ape Yacht Club’ın Instagram hesabı ile Discord sunucusunu hackleyen siber saldırganlar, verdikleri link ile birlikte kullanıcıların, bu hafta içinde piyasaya sürülecek olan OthersideMeta’da arazi mintleyebileceklerini iddia etti.

Linke tıklayanların cüzdanları siber saldırganların saldırılarına açık bir hâle geldi. Bir dizi Bored Ape ve Mutant Ape NFT’si siber saldırganların cüzdanlarına aktarıldı. OpenSea üzerindeki transferlere bakıldığında, milyonlarca dolar değerindeki NFT’lerin saldırganların eline geçtiği tahmin ediliyor. Tabii bunların içerisinde güvenlik sebebiyle NFT’lerinin yerini değiştirmeyi amaçlayan BAYC sahipleri de olabilir.

Sahte Airdrop

CoinDesk’e konuşan bir BAYC basın sözcüsü, sabah 09.53 ET itibarıyla saldırının farkına vardıklarını ve o zamandan beri de Instagram hesabını geri almaya çalıştıklarını açıkladı. Sözcü ayrıca saldırının nasıl geliştiğine dair de bir açıklamada bulundu.

“Siber saldırgan, bir safeTransferFrom saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıda, siber saldırgan Bored Ape Yacht Club’ın internet sitesinin bir kopyasını yaptı ve airdrop düzenlendiğini duyuran bir link paylaştı. Bu linke tıklayan kullanıcıların MetaMask’lerini kendi cüzdanına bağladı.”

Sözcü, saldırının işleyişinin yanı sıra tahmini kaybı da açıkladı. 4 Bored Ape, 6 Mutant Ape ve 6 Bored Ape Kennel Club NFT’sinin yanı sıra yaklaşık 3 milyon dolarlık NFT’nin siber saldırganların eline geçtiğini düşündüklerini ifade etti.

Saldırıdan haberdar oldukları anda kullanıcılarını uyarmak adına adımlar attıklarını ifade eden BAYC, siber saldırıdan etkilenen ve konu hakkında bilgisi olan kullanıcılara seslendi. Herhangi bir bilgi aktarımı için bir e-posta adresi veren BAYC, “Bize e-posta atın, BAYC olarak sizinle ilk irtibata geçen taraf biz olmayacağız. Sizden asla seed phrase istemeyeceğiz, bu şekilde yaklaşanlardan uzak durun!” uyarısında bulundu.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version