Muhabbit

Bored Ape Yacht Club’ın Resmi Discord Sunucusu, Siber Saldırıya Uğradı!

Popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club, resmi Discord sunucusu hacklendi.

Popüler NFT koleksiyonu olarak bilinen Bored Ape Yacht Club, resmi Discord sunucusunun siber saldırıya uğradığını duyurdu. Bored Ape Yacht Club kendi resmi Twitter sayfası üzerinden, 1 Nisan 2022 sabah saatlerinde siber saldırıya uğrayan Discord sunucusu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Güvende kalın ve şu an için Discord’dan herhangi bir mintleme işlemi gerçekleştirmeyin. Discord sunucumuzun güvenliği bir süreliğine ihlal edildi. Hemen müdahale edildi. Ancak bilmeniz gerekir ki şu an 1 Nisan şakası olarak mintleme veya airdrop yapmıyoruz. Diğer Discord sunucuları da şu anda saldırı altında.

Hacker, Mutant Ape Yacht Club NFT Koleksiyonundaki 8662 Numaralı NFT’yi Çaldı!

Hacker’ın yapmış olduğu saldırı sonucu Discord sunucusunda Bored Ape Yacht Club’ın yanı sıra Mutant Ape Yacht Club (MAYC) ve Mutant Ape Kennel Club (MAKC) üyeleri bulunuyordu.

Mutant Ape Kennel Club kanalına fishing yöntemi ile link gönderen Hacker’ın, Mutant Ape Yacht Club NFT koleksiyonundaki 8662 numaralı NFT’yi çaldığı öğrenildi.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Doodles Sunucusunun da Siber Saldırıya Uğradığı İddia Ediliyor!

Doodles

NFT dünyasının gelişmesiyle hackleme olayları da eş zamanlı artmaya devam ediyor. Popüler NFT koleksiyonlarından biri olan Doodles’ın da Discord sunucusunun hacklendiğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı.

Siber güvenlik şirketi PeckShield’ın ortaya atmış olduğu iddiaya göre, ünlü NFT koleksiyonu Doodles’ın da Discord sunucusu da hacklendi. Siber güvenlik şirketi PeckShield’ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

Tayvanlı şarkıcı Jay Chou’ya ait olan BAYC, MAYC ve iki adet Doodles NFT’si çalınmıştır.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version