Muhabbit

Borsalarda Bulunan BTC Miktarı Düşüyor!

Borsalarda bulunan BTC miktarı düşmeye devam ediyor!

Borsalar

Kripto para borsaları

Blockchain veri sağlayıcısı Glassnode’dan elde edilen veriler, merkezi borsalarda bulunan Bitcoin sayısının 12 ay içinde %20 düşüş gösterdiğini söylüyor.

Veriler, yatırımcıların BTC topladığını ve bu BTC’leri borsalardan kişisel cüzdanlarına aktararak ciddi bir arz sıkıntısı yarattığını gösteriyor.

6 Mart tarihinde Glassnode’un yaptığı analiz, 2021 yılında satın alınan kripto paraların Şubat ayı sonundaki düşüşte haraket etmediğini ortaya koyan verileri de gün yüzüne çıkardı.

Firmanın kripto paraların blockchain üzerinde en son hareketinden bu yana geçen süreyi ölçen “hodlwaves” metriği de bu aktiviteye işaret ediyor. 22 Şubat tarihinde yayınlanan Hodlwaves verileri, Bitcoin arzının %57’sinin bir yıldan fazla bir süredir hareket etmediğini gösterdi. Bununla beraber, söz konusu BTC’nin üçte birinden fazlası, 5 yıldan fazladır hareket etmedi. Muhtemelen 5 yıldan fazla hareket etmeyen BTC’nin önemli bir kısmı kayıp durumuna düştü.

Merkezi olmayan borsaların ve DeFi protokollerinin artan popülaritesi, merkezi borsalarda azalan BTC arzının sebeplerinden biri olabilir.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Örneğin, DeFi ekosistemindeki “wrapped” Bitcoin denilen varlıkların hacmi Mart ayının başından bu yana 1 milyar $’lık bir değer kazandı.

İlginizi çekebilir: Wrapped Bitcoin Nedir?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version