Muhabbit

Borsalardaki Ethereum Miktarı Düşüyor

Yatırımcılar ETH’lerini DeFi platformlarında kilitli tutuyor.

ethereum

Blockchain analitik veri sağlayıcısı Glassnode, çevrim içi borsalardaki Ethereum bakiyelerinin son dokuz ayın en düşük seviyesine düştüğünü duyurdu.

Son birkaç ay içinde yükseliş gösteren Ethereum fiyatı nedeniyle 1.000’den fazla ETH’ye sahip cüzdan sayısında artış meydana gelmişti. Ancak son zamanlarda yaşanan piyasalardaki belirsizlik ve fiyat düşüşleri Ethereum’u da etkilemiş görünüyor. Öyle ki, 1.000 den fazla ETH tutan cüzdan sayısı son günlerde ciddi düşüş yaşadı.

Glassnode sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayımladığı bir grafik ile en az 1000 ETH bakiyesi olan toplam ETH cüzdan sayısının son iki yılın en düşük seviyesi olan 7,218 e gerilemiş durumda olduğunu açıkladı. Bunun yanında düşüşün hızla devam ettiğini de belirtti.

Analitik veri firması Glassnode yaptığı açıklamada, ETH’nin zincir içi temellerinin son zamanlarda iyi gitmediğini bildirdi.  Şirket ayrıca 21 eylül tarihinde, kullanıcılar tarafından kripto para borsalarında tutulan Ethereum (ETH) miktarının önemli bir düşüş yaşadığını ve son dokuz ayın en düşük seviyesine ulaştığını gösteren bir grafikte yayınladı. Grafiğe göre borsa bakiyesi 21 Eylül tarihi itibariyle 16.583.339’a düşmüş görünüyor. Bu da son dokuz ayın en düşük seviyesine gelindiğini göstermektedir.

Aynı zamanda Ethereum ‘un ortalama işlem hacmi de son 24 saat içinde %25,4 düşerek toplamda 9.099 ETH oldu.

Olumlu Veriler

Ethereum ile ilgili olarak bahsedilen tüm bu olumsuz haberlere rağmen Glassnode, ETH ile ilgili bazı olumlu haberleri de paylaştı. Şirket yaptığı açıklama ile, sıfır bakiyesi olmayan ETH cüzdanlarının toplam sayısının, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 47.185.555’e ulaştığını da bildirdi.

Bunların yanında kripto para borsalarında kilitli tutulan ETH sayısının da son 24 saat içinde % 39’luk bir artış gösterdiğini ve 864.792 ETH ulaştığı açıklandı.

Aslında ETH ile ilgili tüm bu düşüş verilerinin kaynağı, yatırımcıların muhtemelen ETH’lerini DeFi platformlarında kilitli tutmalarından kaynaklanmaktadır. Kullanıcıların burada tuttukları ETH’leri kripto para yatırımı yapmak üzere akıllı sözleşmelere kilitledikleri düşünülmektedir.

Diğer Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Diğer Altcoin Haberleri İçin: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version