Muhabbit

Sosyal Ödeme Platformu Bottlepay Küllerinden Doğdu!

Bottlepay, geçmişte yaşadığı problemlerden sonra yeni yüzüyle geri dönüyor!

Bir sosyal ödeme platformu olan Bottlepay, Aralık 2019’da yaşadığı düzenlemeler ile ilgili problemler nedeniyle kapatılmıştı. Alınan son haberlere göre Bottlepay, önümüdeki birkaç hafta içinde geri dönmeye hazırlanıyor.

Bitcoin cüzdan ürününü, Avrupa’nın AMLD5 protokülüne uygun bir şekilde yeniden tasarladıktan sonra İngiliz şirket, Reddit, Twitter ve Discord’un sosyal özelliklerine saphiğ bir borsa cüzdanı sunmak istiyor. Bottlepay’in kurucu ortağı Pete Cheyne, Ağustos ayında başlattıkları kapalı beta için bekleme listesinde 1000’i aşkın kişinin beklediğini söyledi.

Cheyne ayrıca, “Böyle bir uygulama ile birlikte, müşterilerimize sağlayabileceklerimizin sınırı yok. Ayrıca müşterilerimizin daha fazla Bitcoin alabilmeler için, platformumuza planlı ödemeler gibi bir özellik ekliyoruz.” dedi.

Square’in sunduğu Cash App ve diğer benzer uygulamalar, bu tarz özellikleri ABD’de sunuyor.Fakat Bottlepay’in odaklandığı yer tam olarak Avrupa kıtası. Bottlepay’i rakiplerinden ayıran bir özelliği ise, istenildiğinde Bitcoin’i başka bir cüzdan adresine yönlendirebilmeniz.

Cheyne, “sistemimizde Lightning arkaplanda çalışacak.” diye ekledi. Ayrıca aktarılan bilgilere göre, itibari para ve kripto para arasında alışveriş yaparken küçük bir komisyon ücreti kesilecek. Cheyne ek olarak, “Ayrıca kullanıcılarımızın farklı kullanım alanlarını tespit edebilmek için, farklı kullanım katmanlarını test ediyoruz” dedi.

Bottlepay arayüzü. Kaynak: Bottlepay

Bottlepay’in Geleceği

Bottlepay CEO’su Mark Webster, 11 çalışandan oluşan ekibinin hisse senedi ticaretinde bulunan melek yatırımcılarından “sürekli fon sağladığını” söyledi. Webster, uygulamanın yakın gelecekte farklı kripto para birimlerini desteklemeyeceğini söyledi, fakat bir gün olabilir diyerek açık kapı bıraktı.

Yaşanan bu değişikliklerin bir parçası olarak Webster, 2021 yılına kadar ekibini 35 kişiye kadar büyütmeyi umuyor. Üründe büyük bir yeniden yapılanmaya gidildi. Ayrıca müşterilerin aşina olduğu kullanım kolaylıklarının eklenmesi, cüzdan için büyük bir fırsat yaratmış durumda.

Cheyne, “Uygulama üzünde itibari para birimi bile depolayabilirsiniz.” dedi. Ayrıca, “Lightning kodunu tarayarak, sterlin veya euro bakiyenizden ödeme yapabilirsiniz.” dedi.

Şimdilik Bottlepay, beta programını sadece Avrupa’daki kullanıcıları için sunacak. Ancak Webster, şirketin betayı Amerikan kullanıcılara açmayı ve Telegram özelliklerini 2021 yılına kadar geri getirmeyi planlıyor. Bu durum ile birlikte Bottlepay, Lightning’i kullanan itibari para dostu birkaç kripto para cüzdanından biri haline gelecek.

Son Yazılar

Exit mobile version