Muhabbit

Brandon Chez Kimdir?

CoinMarketCap’in kurucusu Brandon Chez kimdir?

brandon chez muhabbit

brandon chez kimdir muhabbit

Brandon Chez, genel olarak kripto para piyasasında”coin”leri grafikten çok piyasa değerine göre takip etmek için kullanılan CoinMarketCap’in kurucusudur. 2013’ten bu yana CoinMarketCap, kripto paraları içeren en iyi web sitelerinden biri olarak tanımlanabilir.

Brandon Chez Kimdir?

Brandon Chez hakkında bilgilere ulaşmak oldukça zor. Muhtemelen Chez, kendine Satoshi Nakamato gibi bir kimlik yaratmaya çalışıyor. İnternetten edilen kısıtlı bilgilere göre Brandon, bir bilgisayar programcısı ve New York’ta yaşadığı iddia ediliyor.

Chez Brandon ve Andrew Prelusky

Brandon Chez hakkında bulabildiğimiz başka bir şey ise bir Youtube videosu. Brandon (soldaki) 2012 Kickstarter videosunda iş ortağı Andrew Prelusky ile birlikte yer almış. Chez, 2012’de CoinMarketCap’in reklamlarıyla ilgilenen Andrew Prelusky ile bir Kickstarter projesinde çalıştığı için YouTube’da bu videoyu bulmanın oldukça kolay olduğunu söyleyebiliriz. Başarılı bir şekilde finanse edilen proje talep edilen 2000 dolardan fazlasını toplamıştı.

Brandon Chez, kripto para endüstrisinin web sitelerinden biri olan CoinMarketCap’i yönetirken gizli bir profil tutmayı başardığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte 2013’ten beri site, kripto para birimi alanında en çok ziyaret edilen sitelerden biri oldu. Bu da CoinMarketCap’i önde gelen bir piyasa verisi kaynağı haline getirdi.

2018’deki Büyük Düşüş

Ocak 2018’de Brandon, Güney Kore borsalarını CoinMarketCap’ten habersizce veri listesinden çıkardı. Bunun sonucunda kripto para birimi piyasa değerinde yaklaşık 100 milyar dolarlık bir düşüşü tetiklediği ortaya çıktı.

2019 yılı Mayıs ayında CoinMarketCap, API’leri aracılığıyla belirli verileri, özellikle canlı ticaret verileri ve sipariş defteri verilerini sağlayamazlarsa borsaları piyasa değeri hesaplamalarından çıkaracağını duyurdu. Bu, şirketin kripto para alanına daha fazla şeffaflık getirmeyi amaçlayan Veri Sorumluluğu ve Şeffaflık İttifakı (Data Accountability and Transparency Alliance) girişiminin bir parçasıydı.

Haziran ayında CoinMarketCap, sitesine daha iyi endüstri analitiği getirmek için Hashtag Capital adlı bir kripto para ticaret fonu ve analitik firmasını satın aldı. CMC, 2019 yılı Kasım ayında Singapur’da gerçekleşen ilk konferansı The Capital’i duyurdu.

CoinMarketCap Nisan 2020’de Binance Capital Mgmt tarafından satın alındı. Binance, kripto paraları erişilebilir kılmak ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar için önemli hale getirmek konusunda CMC ile ortak vizyonu paylaşmış oldu.

Binance’in satın almasıyla beraber CoinMarketCap, projeler hakkında daha derinlemesine veri elde etmiş oldu. Kripto para sektöründeki bilgi karmaşıklığını azaltmak ve yüz milyonlarca kullanıcısına daha kaliteli veriler sunmak için ana şirketinin kaynaklarından yararlanmayı hedeflemişti.

CoinMarketCap’in kesin, doğru, gerçek zamanlı ve tarafsız veri sunmaya çalıştığını söyleyebiliriz. CoinMarketCap, 2020’nin başlarında Binance tarafından satın alındığından bu yana, ana şirketinden bağımsız biçimde faaliyet gösterdiğini söylüyor. Yapılan açıklamaya göre hiçbir Binance çalışanının CoinMarketCap algoritması üzerinde bir yetkisi yok.

Brandon Chez’in Serveti?

Brandon Chez’in serveti hakkında net bir bilgi yok. Sadece Binance’in CoinMarketCap’i 400 milyon dolara satın aldığı biliniyor.

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version