Gizlilik odaklı internet tarayıcısı olan Brave, nisan ayında aylık aktif kullanıcı sayısına tamı tamına 1.5 milyon yeni kullanıcı ekledi.
2015 yılında piyasaya çıkan Brave tarayıcı, kullanıcılarının bilgilerini korumaya ve reklam içeriklerini gizlemeye yarayan açık kaynak kodlu bir yapıya sahip. Tarayıcı, Kasım 2019 tarihinde, 10 milyonluk bir kullanım oranına sahip olarak istikrarlı bir büyüme yaşadı. Brave cephesinden gelen bilgilere bakılırsa, tarayıcı mart ayında 13.5 milyon aylık, 4.3 milyon da günlük kullanıcı istatistiğine sahipti.
Şirketin sağlamış olduğu son verilere göre ise, mayıs ayında Brave, güçlü büyüme ivmesini koruyarak 15 milyon aylık kullanıcıya ulaşırken, günlük istatistiklerde yakalanan sayı ise 5 milyon oldu.
Bildiğiniz üzere, Brave tarayısının sunmuş olduğu Brave Ads programı, kullanıcılara reklam izleme karşılığında Basic Attention Tokens (BAT) dağıtıyor. Görünüşe göre şirketin bu programı büyük ilerleme kaydetmeye başladı ve Ekim 2019’dan Mayıs 2020 yılına kadar Brave Ads’in desteklediği reklam kampanyalarının sayısı 400’den 1530’a yükseldi. Reklam programında elini bu denli güçlendiren firmaya ayrıca Verizon, Chipotle ve PayPal gibi devler tarafından reklam anlamında desteklenmeye başladılar.
Corona virüs pandemisi sırasında, bazı görüntülü iletişim fırsatı tanıyan firmalara saldırılar gerçekleşti. Bu saldırlar neticesinde ise, en başta Zoom firmasına duyulan güven kırılmış oldu. Geçtiğimiz günlerde bahsettiğimiz bir haberde Brave, bu durumu bir işaret olarak görmüş olacak ki uçtan uca şifreleme yöntemiyle görüntülü görüşme servisi vereceğini açıkladı. Bu bahsettiğimiz yenilik an itibariyle Brave Nightly ismiyle beraber test aşamasına geçti. Eğer siz de bu uygulamayı denemek isterseniz ufak bir arama işlemi ile Brave Nightly’e erişebilirsiniz.