Muhabbit

Brave iOS Kullanıcıları İçin Yeni Bir Güvenlik Sistemi Getirdi

Brave, yeni ortaklığı ile beraber iOS kullanıcılarına yeni deneyimler sunmak istiyor.

Brave

27 Temmuz tarihinde Brave Software, iPhone ve iPad kullanıcılarına daha yüksek seviyelerde güvenlik ve gizlilik özellikleri getirmek için, Guardian ile iş birliği yapmaya başladı.

Bu ortaklık, iki şirketin gizlilik tecrübelerini -Brave’in gizlilik odaklı tarayıcısı ve Guardian’ın VPN ve güvenlik duvarı hizmetini- birleştirecek. Brave Browser’ın iOS kullanıcıları için tüm hareketlerini gizlilik ile yapapabileceği Brave Firewall ve VPN servisini tek bir tıklama ile aktif hale getirebilecek.

Brave’in VPN ve Firewall Servisi Kaynak: Brave

Guardian Brave Kullanıcıları İçin Yararlı

Brave CEO’su Brendan Eich, yaptığı bir röportajda uzun zamandır Guardian VPN kullanıcısı olduğunu söyledi. Eich ayrıca, kendi tecrübesini Brave kullanıcılarının da keşfedebilmesi için bu hizmeti sunmaya başladıklarından bahsetti.

Firewall servislerini zaten kullanıyorum. Fakat birçok kullanıcı bu teknolojiyi keşfetmiş durumda değil. Brave ile bunu sağlamak istiyoruz. Bu yüzden Guardian’ın VPN kullanmayan Brave kullanıcıları için bile yararı olacak.

Öte yandan, Brave kullanıcıları Guardian’ın VPN servisine BAT ile abone olamayacak. Bunun sebebi ise Apple’ın böyle bir hizmete izin vermemesi.

Şifreleme Önleme Brave’i Etkilemez

Şifreleme yasağı hakkında konuşan Eich, böyle bir yasa tasarısının geçse bile yetkililerin Brave’in peşine düşme ihtimallerinin düşüş olduğunu belirtti. Eich, kolluk kuvvetlerinin, peşine düşmesi gereken çok daha değerli hedefleri olduğunu düşünüyor.

Eğer birileri bana, açık kaynak kodlu tarayıcını gizli bir hale getirmelisin derse çok şaşırırım. Çünkü bunun işe yarayacağını hiç sanmıyorum. FBI, CİA gibi servislerin, daha yüksek değerli hedeflerinin olduğunu düşünüyorum. Biz sadece alternatif bir tarayıcıyız. Henüz mahkeme celbi ya da ulusal güvenlik yazısı alacağımızı sanmıyorum.

Brave “Niş” Bir Ürün Değil

Eich, Brave’i “niş” bir ürün olarak görmüyor. Google’ın pazar hakimiyetini devirmeye yardımcı olacak gizlilik yanlısı ivme ile, Firefox’a rakip olacaklarını düşünüyor.

Kendimizi “niş” olarak görmediğimiz şey, her tarayıcının kodları 0-1 arası değişip duruyor. Bizim durumumuzda ise aylık 16 milyon kullanıcıya doğru gidiyor. Yani, bu durum “niş” olarak sayılamaz. Bu Firefox’un gün içinde elde ettiği büyüme eğrisinden çok daha yüksek.

Bildiğiniz üzere Brave geçtiğimiz günlerde, “reklam önleyici” forkundan sonra gizlilik aktivistleri tarafından tepki çekmişti.

Son Yazılar

Exit mobile version