Muhabbit

Brezilya, 2024 Yılında DeFi Entegreli Dijital Real’i Çıkartmayı Planlıyor

Brezilya CBDC lansmanını 2024’e yetiştirebilecek mi?

Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) son zamanlarda çok konuşulan ve her ülkenin üzerinde çalıştığı bir konu oldu. CBDC konusunda 2022 yılında büyük yol kat eden ülkelerden bir tanesi de Brezilya oldu.

Brezilya Merkez Bankası’nın Müdürü Roberto Campos Neto, 13 Aralık 2022 tarihindeki bir etkinlikte konuşma yaparak dijital real için tam bir tarih olmadığını ancak 2024 yılında çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti. Neto konu hakkında şunları söyledi:

“CBDC’nin 2024 yılında çıkmasını istiyorum. Bu takvime ulaşabilmemiz için önümüzde daha çok engel var. Ancak, bizim hedefimiz 2024 yılı.”

Campos Neto, bu hedefin 2023 yılında dijital real test çalışmalarının başlarsa mümkün olduğunu açıkladı. Ancak Neto, çizilen hedef üzerinde birçok engel olduğunun ve projenin tamamlanma süresinin aksamalara uğrayabileceğini de belirtti.

Brezilya’nın dijital real’i DeFi ile entegre olacak

Campos Neto ayrıca, dijital real’in diğer geleneksel ve merkezi olmayan finans temelli yapılarla entegrasyonuna da atıfta bulundu. Neto, bankanın görevlerinden birinin düzenlenmiş kurumlar arasında veri, ürün ve hizmetlerin paylaşımını teşvik eden bir Open Finance’li dijital real’i içeren bir model oluşturmak olduğunu da söyledi.

Bunun anlamı Brezilya vatandaşları tek bir uygulama ile tüm finansal varlıklarını yönetebilecek. Bu uygulamada dijital real, tokenize olmuş bankacılık mevduatları ve kripto para varlıkları gözükebilecek. Campos Neto, daha önce 2022 Kasım ayında da bu konsepte bir uygulama yapmak istediğini açıklamıştı.

Campos Neto ayrıca dijital real’in programlanabilir özelliği sayesinde yeni yapı ve varlıklar ile entegre edilebileceğini açıkladı. Web3 ekosistemindeki Pix sistemi gibi ödeme köprüsü yöntemi gibi sistemler ile entegre edilebileceğini de belirtti. Campos Neto konu hakkında şunları söyledi:

“Dijital real’in programlanabilir olması çok önemli, böylece yeni işlevler ekleyebilirsiniz, teoride Pix’te bunun üzerine akıllı bir sözleşme koyabilirsiniz.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version