Muhabbit

Brezilya Bitcoin ETF’ini Onayladı!

Latin Amerika’nın ilk Bitcoin ETF’i Brezilya’da onay aldı.

Bitcoin muhabbit

Latin Amerika’nın ilk Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), bölgenin en büyük ekonomisi olan Brezilya’da onaylandı.

QR Capital, QBTC11 hisse senedi sembolünü kullanan ETF’in Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu CVM tarafından onaylandığını söyledi.

QR Asset Management tarafından başlatılan Bitcoin ETF’in, varlık yöneticisinin holding şirketi QR Capital’in 19 Mart 2021 tarihinde yaptığı açıklamasına göre, Brezilya’nın ana borsası B3’te listelenmesi bekleniyor. Listeleme tarihi henüz belli olmayan fonun Haziran ayına kadar listelenmesi bekleniyor.

QBTC11, son haftalarda üç Kanadalı Bitcoin ETF’in piyasaya sürülmesinden sonra onay alan dördüncü Bitcoin ETF’i oldu.  

QR Capital’in, CVM ve SEC’in Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü’ne bağlı üyesi olduğu için QBTC11’in onayının ABD’de bir Bitcoin ETF‘inin onayını hızlandırabileceği söyleniyor.

Bunun yanında halihazırda SEC tarafından incelenmeyi bekleyen dört Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor. WisdomTree Investments, VanEck Associates Corp., NYDIG Asset Management ve Valkyrie Digital Assets Bitcoin ETF’i için bekleyen şirketler arasında yer alıyor.

Diğer Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version