Muhabbit

Brezilya Ekonomiyi Canlandırmak için Dijital Göçmenlere Kucak Açacak

Brezilya’nın yeni vize düzenlemesine göre uzaktan çalışan yabancı meslek mensupları artık kolaylıkla 1 senelik vize alabilecek

Brezilya

Brezilya dijital göçmenlere kucak açıyor.

Brezilya hükümeti uzaktan çalışan yüksek profilli yabancılara geçici vize tanımak için göçmenlik yasalarını esnetiyor.

Hükümetin bu hamleyle amacı, yüksek gelirli bireyleri ülkeye çekerek ekonomiyi canlandırmak.

İlk aşamada özellikle dijital sektörlerde çalışan profesyonel meslek mensuplarına 1 senelik geçici vize verilmesini öngören düzenlemenin, Brezilya’nın yerel turizmine de katkı sağlaması hedefleniyor. Brezilya Ulusal Göçmenlik Konseyi Başkanı José Vicente Santini’nin 24 Ocak 2022’de yaptığı açıklamaya göre, düzenleme aynı zamanda Brezilya’nın global trendlere uyum sağlama çabasının da bir sonucu.

Dijital göçmenlerin gelirleri dış kaynaklardan elde ediliyor ve bu kaynaklar milli ekonomiyi canlandırabilir. Bu Brezilya’nın dünya üzerindeki en modern çalışma modellerinden birini desteklemesi yönünde attığı büyük bir adım.

Dünyanın her yerinden profesyonel meslek mensupları ülkelerindeki Brezilya konsolosluklarından dijital göçmen vizesine başvurabilirler. Göçmen adaylarının yapmaları gereken tek şey, uzaktan çalıştıklarını ispatlamak ve uluslararası bir kuruluş ile iş sözleşmesine sahip olmak.  

Brezilya

Brezilya yetenekli iş gücünü yabancı şirketlere kaptırıyor

Öte yandan Brezilyalı uzaktan çalışan profesyonel meslek mensuplarının yabancı iş verenlerle çalışıyor olması ülkede endişe yaratıyor. Brezilya Bilgi Teknolojisi Şirketleri Dernekleri Federasyonu (Assespro) tarafından 24 Ocak 2022’de yapılan açıklamaya göre bu durum ülkedeki yetenekli teknoloji uzmanlarının yitirildiğinin habercisi.

İlginizi çekebilir: CBDC – Merkez Bankası Dijital Para Birimleri Nedir?

Açıklama aynı zamanda Brezilya dijital sektöründe olası bir iş gücü açığının önüne geçmek için yeni kamu politikalarına ihtiyaç duyulduğunun da altını çiziyor. Assespro’ya göre uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ve dünya genelinde bilgi işlem uzmanlarına yönelik artan yoğun ilgi, bireylerin yabancı şirketler tarafından işe alınmasının önünü açtı. Assespro bu süreci “sanal beyin göçü” olarak tanımlıyor.  

Brezilya’nın yetenekli iş gücü açığının önümüzdeki 3 sene içerisinde 450,000 kişi gibi büyük bir rakama ulaşması bekleniyor. Assespro, 45 sene evvel kurulduklarından bu yana ilk kez bu denli ciddi bir yetenekli eleman açığı ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version