Muhabbit

Brezilya Merkez Bankası Başkanı: Kredi Kartlarının Sonu Geliyor!

Müşteriler tek bir “entegratör” uygulaması ile finansal hayatlarını kontrol edebilir.

brezilya muhabbit

brezilya muhabbit

Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto; bugün (12.08.2022) kripto paralarla ilgili bir etkinlikte konuya dair yaptığı konuşmada, müşterilerin birçok finansal veri paylaşımına izin veren açık finans sistemini tercih etmesiyle, kredi kartlarının da miladının yakında dolacağını söyledi.

İlginizi çekebilir: Brezilya, İlk Yerel Tokenize Hisse Senedi Piyasasına Hazır!

(Açık finans, bildiğiniz gibi 2021 yılından itibaren aşamalı olarak uygulanan bir merkez bankası projesidir. )

Ayrıca Campos Neto; kullanıcıların farklı bankalardan çok sayıda uygulamaya sahip olmak yerine, finansal hayatlarını cep telefonlarındaki tek bir “entegratör” uygulaması ile kontrol etmelerinin işlerini daha çok kolaylaştıracağını ifade etti.

Bu gelişmelerin, kullanıcılar için nakit yönetimi ürünlerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor. Bununla beraber, kullanıcıların Pix yani anında ödeme sistemiyle borç ya da kredi ile ödeme yapmalarının da önünü açabilir.

Yine önemli bir gelişme olarak Campos Neto, bankaların kredi vermek için Pix’i kullanmaya başladığını da belirtti.

“Bu sistem, kredi kartlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Kredi kartlarının yakında piyasadan kalkacağını düşünüyorum”

Roberto Campos Neto

PIX Nedir?

Pix, politika yapıcılar tarafından 2020’de başlatılan bir ödeme sistemidir. Gerçek zamanlı transferlere ve ödemelere izin verir. İlk çıktığından bugüne kadar Brezilyalılar tarafından geniş çapta benimsendi ve ülkedeki kredi kartı ve banka kartı işlemlerinin hacmini çoktan geçti.

Campos Neto son olarak, Kanada’nın da bu sisteme ilgi gösterdiğini fakat Pix’in önce Latin Amerika’da genişlemesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version