Muhabbit

Brezilya Merkez Bankası, CBDC Çalışmalarını Hızlandırıyor!

Banka, CBDC geliştirme arayışında ilerlemek için dokuz proje seçtiğini açıkladı. 

brezilya bitcoin muhabbit

brezilya bitcoin muhabbit

Brezilya Merkez Bankası yakın zaman önce yaptığı açıklama ile merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirme arayışında ilerlemek için dokuz proje seçtiğini açıkladı. 

Yapılan açıklamada, projelerin banka tarafından ortak yönetilen bir inovasyon laboratuvarı aracılığıyla ilerleyeceği belirtildi. Portekizce adı LIFT olarak bilinen laboratuvar; yerleşik bankalar, DeFi protokolü ve kripto para borsası dahil olmak üzere şirketlerden seçilen projeler üzerine çalışacak. 

Böylece bu çalışmanın ana hedefi, dijital Brezilya reali için olası kullanım durumlarını ve oraya ulaşmak için çeşitli yöntemlerin teknik fizibilitesini araştırmak olacak.

Brezilya Merkez Bankası tarafından yayımlanan rapordaki ayrıntılara göre; LIFT, dijital gerçekliği geliştirmek amacıyla seçilen şu dokuz proje ile birlikte çalışacak: 

CBDC

Projenin yayımlanan zaman çizelgesine göre, 28 Mart ile 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında bir uygulama aşaması başlayacak. Hatırlanacağı üzere merkez bankası, 2022 yılındaki inovasyon laboratuvarını ve 2023’teki pilot projeleri takiben, 2024 yılında bir CBDC’nin nihai versiyonuna  karar verme planlarını daha önce belirtmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version