Muhabbit

Brezilya Polisi Yaklaşık 28 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Koydu!

Piramit şeması sistemi işletmekle suçlanan bir şirketle ilgili 591 Bitcoin ele geçirildi.

hacker muhabbit

Brezilya Polisi, piramit şeması sistemi işletmekle suçlanan bir şirketle ilgili 591 Bitcoin’e (şu anda yaklaşık 27.7 milyon dolar) el koydu.

Polis, merkezi Rio de Janeiro’da bulunan şirketin kripto para piyasasındaki spekülasyonlarla bağlantılı olduğu iddia edilen faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Konu ile ilgili olarak yapılan bir basın açıklamasına göre, Federal Polis suçlulara yönelik, 15 arama ve el koyma emri çıkardı ve sözde “Kryptos Operasyonu” planının bir parçası olarak en az beş tutuklama yaptı. CNN Brasil, tutuklanan kişilerden birinin Brezilya Cabo Frio’da bir Bitcoin danışmanlığının sahibi olan Glaidson Acácio olduğunu bildirdi.

Acacio’nun yaptığı bu yasa dışı faaliyetleri için insanlara belirli kâr oranları vaadi ile bir suç örgütü piramit zincirinin parçası olduğundan ve bu zincir içerisinde şu ana dek yüklü miktarda para transferi yaptığından şüpheleniliyor.

Milyonlarca Dolarlık Eşya Ele Geçirildi

Bitcoin’lere ek olarak, polis diğer dövizlerden, 13,8 milyon Brezilya reali (yaklaşık 2,6 milyon dolar) ele geçirdi. Bunun yanında, polis 21 lüks araç, yüksek değerli saatler, mücevherler, cep telefonları ve belgeler de dahil olmak üzere başka eşyalara da el koydu.

Polis duyurusuna göre, ilgili şirketler son altı yılda milyarlarca real değerinde işlem kaydetti ve bunların yaklaşık yarısı geçen yıl gerçekleşti.

Tüm bu faaliyetleri gerçekleştirenlerin, kayıtsız menkul kıymet ihraç etmek, suç örgütü kurmak ve diğerlerinin yanı sıra kara para aklamak gibi suçları için 26 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacakları belirtiliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version