Muhabbit

Brezilya’da Kripto Para Birimi Beyanında Rekor Yaşanıyor!

Beyanların en yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi.

brezilya muhabbit

brezilya muhabbit

Brezilya Vergi Dairesi (RBF), bir milyondan fazla vatandaşın temmuz ayında kripto para birimleri beyanında bulunduğunu açıkladı.

Yayımlanan raporda, 1.336.715 vatandaşın kripto para bilgilerini sunduğu belirtildi. Bu sayının, 2019 yılından itibaren raporlamanın bir gereklilik haline gelmesinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi.

Bilindiği üzere Brezilya yasaları gereğince, tüm kripto para sahiplerinin, merkezi borsalar kullanılarak alım satım yapılmasa dahi, bilgilerini kuruma bildirmesi gerekiyor.

Şimdiki ulaşılan bu sayı geçmiş ile karşılaştırıldığında, oldukça fazla kişinin daha beyanda bulunduğunu gösteriyor. Çünkü geçtiğimiz mayıs ayında 365 bin vatandaş kripto para birimi varlıklarını ve işlemlerini RFB’ye bildirdi. Bu sayı haziran ayına gelindiğinde yaklaşık 800.000’e yükseldi ve ardından temmuz ayında da %50’den fazla arttı. 

Kadınların Kripto Para Kullanımı Arttı

İstatistikler ayrıca, kadınların ülkede kripto para birimleri kullanma konusunda daha aktif hale geldiğini gösteriyor. Sunulan verilere göre, kadınlar tarafından yapılan kripto para işlemlerinin sayısı %4 arttı ve temmuz ayı boyunca yapılan işlemlerin neredeyse %20’sini kadınlar oluşturdu.

Bitcoin ve USDT Kullanımı Zirvede

Brezilya vergi dairesinin verileri aynı zamanda, ülkede hangi kripto para birimlerinin daha popüler olduğu ortaya çıkardı. Buna göre temmuz ayında yapılan çoğu kripto para ticareti, neredeyse 3 milyon işlem kaydeden Bitcoin kullanılarak yapıldı. Bununla birlikte, en fazla değeri taşıyan işlemler listesinde, Tether’in dolara sabitlenmiş stabilcoini USDT bulunuyor. Bu kripto para varlığı kullanılarak yapılan işlemler, Bitcoin kullanılarak yapılan işlemler toplamında dört kat daha fazla oldu.

Popülarite Artıyor

Brezilya Merkez Bankası, vatandaşların 2021’in başından aynı yılın ekim ayına kadar 4 milyar dolardan fazla kripto para birimi satın aldığını bildirdiği geçen yıldan bu yana ülkede kripto paraların popülaritesinin arttığını belirtiyor.

Ancak, kripto para kullanımındaki ve popülaritesindeki bu artışa rağmen, ülkede, uygun bir düzenleyici çerçeve henüz oluşturulamadı. Hatta Brezilya Kongresi, geçen yıl tanıtılan bir kripto para yasasını dahi onaylamayı başaramadı. Çünkü ekim ayında yapılacak olan başkanlık ve genel seçimlerin yakınlığı nedeniyle bu konunun görüşülmesi ertelendi.

Ülkenini kripto paralar olan ilgili bazı büyük şirketlerin de ilgisini çekmeye başladı. Bu kapsamda Nubank, PicPay ve Mercado Libre de dahil olmak üzere diğer birkaç Brezilyalı fintech ve bankacılık şirketi de son aylarda Brezilya’da kripto para dünyasına girdi.  

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version