Muhabbit

Brezilyalı Dev Şirket JBS, Bilgisayar Korsanlarına 11 Milyon Dolarlık Bitcoin’i Fidye Olarak Ödedi!

JBS, hacker saldırısından kurtulmak İçin ödeme yaptığını açıkladı.

jbs hack

jbs hack

Brezilya merkezli dünyanın en büyük et üreticisi JBS, şirketin fidye yazılımını çözmek için bilgisayar korsanlarına yaklaşık 11 milyon dolar değerinde Bitcoin ödediğini açıkladı

The Wall Street Journal’a konuşan şirketin CEO’su, geçen pazar saldırıya uğradıklarını, bilgisayar korsanlarından şantaj mesajları aldıklarını ve saldırganların Bitcoin olarak fidye ödemesi talep ettiklerini açıkladı. Şirkete yapılan bu hacker saldırısının, şirketin Amerika Birleşik Devletleri genelinde sığır eti işleme operasyonlarının tamamen durmasına neden olduğu belirtildi. 

JBS SA’nın ABD kolunun CEO’su yaptığı röportajda şunları söyledi: 

“Suçlulara ödeme yapmak çok acı vericiydi ama müşterilerimiz için doğru olanı yaptık.”

ABD Federal Soruşturma Ajansı’na göre, bilgisayar korsanları REvil adlı Rus bağlantılı bir kuruluştan geldi. Yetkili, REvil’in şirketin sistemlerine nasıl sızmayı başardığını çözemedi. CEO, şirketin çoğu JBS fabrikasının yeniden faaliyete başlatıldığından ve normal şekilde çalıştığından emin olduktan sonra ödemeyi tamamladığını dile getirdi. 

ABD hükümeti, fidye yazılımı mağduru şirketin saldırganlar için ödeme yapmasını önermemesine rağmen JBS şirketi, verilerin sızdırılmaması ve bilgisayar korsanlarının küresel et tedarik zincirine ve müşterilere tekrar saldırmasını engellemek için korsanlarının şantaj taleplerini kabul etmeye karar verdi.

Siber Saldırılar Artışta

Buna benzer başka bir yakın tarihli siber suç ise Colonial Pipeline’da yaşandı. ABD’deki en büyük benzin boru hattı operatörü geçtiğimiz günlerde hedef alındı. Colonial Pipeline, operasyonlarının kontrolünü yeniden kazanmak ve hizmetlerine devam etmek için korsanlara fidye olarak yaklaşık 4,4 milyon dolar değerinde Bitcoin gönderdi.

Son zamanlarda sıklıkla meydana gelen fidye yazılımı saldırıları, bilgisayar korsanlarının hedeflerine saldırma eğiliminin değişmeye başladığını gösteriyor. Çıkan haberlere bakılırsa bilgisayar korsanları, bankalar ve sigorta şirketleri gibi veri açısından zengin şirketlerin yerine artık, hastaneler, ulaşım operatörleri ve gıda şirketleri gibi temel hizmet sağlayıcılarına saldırmaya başladı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version